Aston Martin'den uçan otomobil konsepti: Volante Vision Concept

Aston Martin'den uçan otomobil konsepti: Volante Vision Concept

Filmlerden görmeye alışık olduğumuz uçan otomobil konseptinin test sürüşlerine her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl Cenevre Otomobil Fuarı'nda Airbus'ın tanıttığı uçan taksi konseptiUber'in uçan taksileri Uber Elevate gibi örnekler film karelerinin gelecekte yaşanacaklara yönelik birkaç kanıtı.

Lüks otomobil üreticisi Aston Martin ise göklerdeki bu yarışa girmek için hazırlanıyor. Volante Vision Concept adı altında geliştirilen  konsept uçaklar, gökyüzüne lüks bireysel taşımacılığı getirmeyi amaçlıyor.  Şirkete göre, hibrid-elektrikli araç, dikey kalkış ve iniş yetenekleri ile şehir içi ve şehirler arası seyahat için tasarlanacak. 

Otomobil konsepti, Cranfield Üniversitesi, Cranfield Havacılık Çözümleri ve Rolls-Royce ile ortaklaşa üretilecek. Aston Martin, Volante Vision Concept  ile kentsel alanlardaki nüfus büyümesinden kaynaklı yoğun trafiğe karşı alternatif bir çözüm ile kullanıcısının karşısına çıkmak istiyor. Şirket CEO'su Dr. Andy Palmer de konuya yönelik "Kentsel alanlardaki nüfus büyümeye devam ederken, kasabalarda ve şehirlerde tıkanıklık giderek zorlaşacak. Sıkışıklığı azaltmak, kirliliği azaltmak ve hareketliliği geliştirmek için alternatif çözümlere bakmamız gerekiyor. Hava yolculuğu ulaşımın geleceğinde çok önemli bir rol oynayacaktır, Volante Vision Concept nihai lüks hareketlilik çözümüdür." diyor.

Tek seferde üç yetişkini taşıma kapasitesi olan uçan otomobilin ise 2020'lerin ortalarında  piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şu anda pazar araştırması ve analiz aşamasında olan uçan otomobil konsepti otonom olacak ve hibrit elektrik enerjisi ile göklerde süzülecek.

Bugün %55'i bulan küresel kentsel nüfusunun, 2050'de %68'e ulaşması bekleniyor. Yaklaşık 2,5 milyar insanın daha kentlere yerleşeceğini öngören Birleşmiş Milletler (UN), bu artışın %90'a yakın bir oran ile en çok Asya ve Afrika'da gerçekleşmesini bekliyor. Hibrit ya da elektrik ile çalışacak uçan otomobillerin ise sürdürülebilir kentsel yaşam için özellikle trafik ve hava kirliliği sorununa çözüm getirebileceği düşünülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.