Google, aranan haberlerin detaylarını keşfetmeyi kolaylaştırıyor

Google, aranan haberlerin detaylarını keşfetmeyi kolaylaştırıyor

Google, her geçen gün işlevsel bir yenilik haberiyle karşımıza çıkıyor. Google, şimdi de habercilerle iş birliği yaparak, Google Arama ile aranan haberlerin detaylarını tablolar halinde karşımıza çıkarıyor.

Google'da bir haberi aramak için anahtar sözcükleri yazdığımızda kimi zaman haberin kendisiyle net bir şekilde karşılaşıyor olsak da çoğu zaman laf kalabalığı diyeceğimiz tartışmalar ve yazılar karşımıza çıkıyor. Google da bunun önüne geçmeyi hedefliyor ve haberlerin okunmasını kolaylaştırıyor. Buradaki asıl fikir, haber kuruluşlarının çoğunun ürettiği verileri keşfetmeyi ve daha sonra şirketin arama sonuçları sayfalarında okunması kolay bir formatta göstermeyi daha basit hale getirmek diyebiliriz.

Şirket şu anda, yapısal verileri arama indeksi için ihtiyaç duyduğu formatta üretmek amacıyla ProPublica dahil olmak üzere birkaç haber kuruluşuyla çalışıyor. Bu veriler bir tabloda yer aldığında, dizine eklenmesinin oldukça basit olacağını da belirtmemiz gerekiyor. Kısacası tablo halinde veri yayınlayan haber kuruluşları, ilgili arama özelliklerinde kullanılmak üzere sayfanın veri kümelerinin daha kolay tanımlanabilmesi için ek yapısal veriler ekleyebilecekler ve ProPublica bunu gerçekleştirecek ilk haber kuruluşlarından biri olacak.

Haber kuruluşları yapılandırılmış verileri bir sayfanın mevcut html'lerine ekleyecekler ve bu da haber kuruluşlarının, haberlerin okuyuculara nasıl sunulduğunu hala kontrol edebildiği anlamına gelecek.

ProPublica'nın genel yayın yönetmeni Scott Klein ise konuyla ilgili olarak, gerçek dünyadaki etkilere odaklanan bir haber kuruluşu olarak, insanlara ihtiyaç duydukları noktada bilgi vermenin en önemli misyonları olduğunu, verilerin kullanıcılara doğru bir şekilde ulaşması için çok çalıştıklarını belirtti.

Tabii şuna da değinmek lazım bu içeriklerle birlikte yayıncılara yönlenen trafikler gün geçtikçe azalacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.