Uber, otonom tırlara yönelik çalışmalarını durdurdu

Uber, otonom tırlara yönelik çalışmalarını durdurdu

Uber, otonom tırlar üzerine yoğunlaşan Otto'yu 680 milyon dolarlık bir ücrete satın aldıktan iki yıl sonra, kendisine ait otonom tırlarına yönelik birimini kapatacağını duyurdu. Açıklamaya göre Uber, şimdilik sadece otonom otomobiller üzerindeki çalışmalarını sürdürecek.

Uber Advanced Technologies Group Başkanı Eric Meyhofer, “Otonom tır programımızdaki gelişmeyi durdurmaya ve sadece otomobillerle ilerlemeye karar verdik” dedi. TechCrunch'ta yer alan bilgilere göre şirket net bir hedef istiyor. Bu nedenle de şimdilik rekabetin daha fazla yaşandığı otonom otomobil teknolojilere odaklanmak isteniliyor. Tek bir takıma odaklanmak istediklerini söyleyen Meyhofer, San Francisco'daki mevcut otonom tır birimini de otonom sürüş teknolojisinin sürekli gelişimini destekleyen diğer çalışmalara yönlendireceğini belirtti.

Ancak alınan karar, Uber'in tekrardan otonom tırlara  geri dönmeyeceği anlamına gelmiyor. Zira şirket, kendi kendine sürüş siteminin temelini geliştirdikten sonra otonom tırlara yeniden odaklanabilir. Bu arada Uber'in almış olduğu karar, Uber Freight'ı etkilemeyecek. Şimdilik  ABD'de kullanılabilen Uber Freight, şirketlerin ya da kişilerin yüklerini çekmek için sürücü bulmalarına izin veren bir servis uygulaması.

Şu sıralar sık sık açıklamalarda bulunan Meyhofer, geçtiğimiz günlerde de Uber'in otonom araçlarının test çalışmalarına Pittburg'da manuel olarak yeniden başlayacaklarını duyurmuştu. Uber'in Mart ayında Arizona'da bisikletli bir kadına çarpması sonucu yaya hayatını kaybetmiş ve teknoloji şirketi araçlarla test sürüşlerini durdurmuştu.

Uber’in otonom tırlarına yönelik çalışmalarını durdurma kararı, şirketin otonom araçlarını tekrar Pittsburgh’un şehir sokaklarına koymasından sadece bir hafta sonra gerçekleşiyor.  Şimdilik, Uber’in  Volvo XC90 otonom araçları sadece Mission Specialist (Görev Uzmanı) tarafından manuel olarak sürülüyor.

2009 yılında ABD'nin California eyaletinde kurulan Uber,  yemek dağıtım servisi olmak üzere farklı sektörlere adım attı. Şirketin bugüne kadar gelişiminde yer alan  15 önemli noktaya buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.