Sağlık sektöründe hizmet veren ekiplerin müşteri yönlendirmelerini ve kazançlarını artırmalarına yardımcı olan bilgi teknolojileri firması olarak faaliyet gösteren Leadonly, hizmet verdiği ekipler için dijital hasta edinim akışı kuruyor. Kurduğu akışla uçtan uca takip ederek ekiplerin performanslarını sürekli olarak artırmasına yardımcı oluyor.
Dijital planlama aracılığı ile çalıştıkları ekiplerin en yüksek sayıda operasyon ya da işlemi en düşük pazarlama maliyetleri ile gerçekleştirmelerini hedefleyen Leadonly, İş Bankası'nın girişim hızlandırma programı olan Workup'ın üçüncü dönemine seçilen 12 girişimden biri oldu.
Girişim, sağlık kuruluşlarının dijital kanallardan hasta edinmelerini sağlıyor. Bunu yaparken kendi performansını uçtan uca ölçümlüyor, verileri de kullanıcılara sunuyor. Leadonly, hastanın sosyal medya hesabında önüne çıkan reklamlardan ameliyatına kadar geçen bütün sürecin otomasyonunu gerçekleştiriyor. Doktor ve kliniklerin hasta edinimi ve sonrası süreçlerinde henüz farkında olmadıkları problemlere çözümler üretiyor.
İlk fazı 3 aylık bir geliştirme sürecinde tamamlanan girişim, bu dönemde fonksiyonel özellikleri ön planda tuttu. İlk dönemde sadece bir müşteri pilot uygulama olarak yayına alındı ve orada yapılan iyileştirmelerle eksik sayısı minimuma indirildi. 2 ay süren ikinci fazda ise ön yüz giydirmesi yapıldı ve ürün bugünkü şeklini aldı. Leadonly'nin hayata geçiriliş evresinde hazır bir altyapının kullanılmadığını da belirtelim.
Şu anda 7 müşterisi olan Leadonly, müşterilerini günde ortalama bin yönlendirme ile buluşturuyor. Edinilen her 100 kişiden 4'ü ise operasyona dönüşüyor. Leadonly'nin rakamların çok daha fazlasını destekleyebilmek için 5 farklı API ile entegre olduğunu ve 30 bin satır kod yazdığının da altını çizelim.
2017'nin ocak ayında Seçkin Kumru tarafından kurulan ve şu anda 8 kişilik bir ekiple faaliyet gösteren girişimin gelir modeli ise üyelerinden aldığı sabit aylık abonelik ücreti. Leadonly'de Basic, Gold ve Platinum üyelik kategorileri bulunuyor ve fiyatlar bu kategorilere göre farklılık gösteriyor. Türkiye'de bir rakibi bulunmayan Leadonly'nin globaldeki rakibi ise Hubspot. Fakat Leadonly, Hubspot'tan farklı olarak dikeyde ilerliyor ve sektör bazlı çözümler sunuyor.
Leadonly, doğru büyümeye önem verdiğini, kendilerine gerçek anlamda bir şey katmayacak bir yatırımcıdansa Mailchimp modeli gibi kendi kendine basamakları çıkmayı hedefliyor. Girişim ayrıca, her müşterisinin kâr hanesindeki rakamların sağına yeni sıfırlar eklemeyi de gelecek hedefleri arasında sayıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap