Letgo, yapay zeka destekli listeleme ile video ilanlar özelliklerini aktif etti

Letgo, yapay zeka destekli listeleme ile video ilanlar özelliklerini aktif etti

Geçtiğimiz nisan ayında Türkiye'de emlak pazarına giriş yapan Letgo, yeni özelliklerle kendini günden güne geliştirmeye devam ediyor. İkinci el eşya satımının hızlı büyüyen mobil platformu Letgo'ya yeni eklenen özellikler ise yapay zeka destekli listeleme özelliği Reveal ile video ekleme özelliği oldu.

Dünya çapında 75 milyondan fazla kişinin kullandığı uygulamadaki yeni özelliklerden biraz bahsedelim.

Yapay zeka ile listeleme yapılabilen Letgo Reveal, satılacak olan ürünün gerçek değerinin bulunmasını sağlıyor. Reveal'i kullanmak için yapmanız gereken tek şey telefonunuzun kamerasını açıp satacağınız ürünün fotoğrafını çekmeniz. Letgo'nun yeni ürünü yapay zeka sayesinde bunun hangi ürün olduğunu, kategorisini, ortalama satış fiyatı ile satış süresini sizin için belirliyor. Şirket, Reveal özelliği ile satacağınız ürünün değerinin altında satılmasına göz yummamış oluyor. Fakat bu özelliğin henüz ülkemizde aktif edilmediğini hatırlatalım. Muhtemelen kısa bir süre sonra Reveal'i biz de kullanabileceğiz.

Letgo'nun ikinci yeni özelliği video listeleri oldu. Bugünden başlayarak kullanıcılar, listeleme sayfalarındaki fotoğrafların yanında, arama sonuçlarında ve uygulamanın ana özet akışında yer alan bölümde kısa videolar ekleyebilecekler. Letgo’nun yeni sunduğu video ilan seçeneğiyle kullanıcılar, ihtiyaç duymadıkları eşyaları görsellik ön planda olduğu daha kolay bir şekilde satabilecekler. Fakat bir platforma video ekleme özelliği geldiğinde akıllardaki ilk soru istenmeyen videolarla mücadelenin nasıl olacağı oluyor. Bu sebeple Letgo'nun yapay zeka teknisyeni, rahatsız edici içerik için her zaman tetikte olacaklarını belirtti.

Hayata geçirildiği günden bu yana 200 milyondan fazla ilanın yer aldığı platformda, kullanıcıların birbirlerine gönderdikleri mesajların sayısı da 3 milyarı geçti. Ayrıca Letgo'nun 2017'nin eylül ayında aldığı 100 milyon dolarlık yatırımla değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.