Kitlesel iş birliği ile büyümeyi hedefleyen WiFi havuzu: Wirepool

Kitlesel iş birliği ile büyümeyi hedefleyen WiFi havuzu: Wirepool

Gezerken kablosuz bağlantı ihtiyacının ne zaman ortaya çıkacağı belli olmuyor bu nedenle hazırlıklı olmakta fayda var. Mobil cihazlarda kablosuz internet ağlarını bulma ve yönetme konusunda Instabridge başarılı bir uygulama olarak çalışıyor olsa da Wirepool dijital gezginleri hedefleyerek bilgisayarlar üzerinden büyümeyi hedefleyen yeni bir araç.

Şu anda sadece Mac için bulunan uygulama sayesinde bir yere gitmeden önce o bölgedeki en güncel internet bağlantılarını, harita üzerindeki yerlerini, şifresini ve hızını indirip gittiğiniz zaman internetsiz kalma ihtimalinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Harita üzerindeki yönlendirmesi sayeside nereye kadar gidip internete nereden bağlanabileceğinizi de görebiliyorsunuz.

Uygulama üzeri de tüm işlemleri yaparken aynı zamanda daha geniş bir kablosuz ağ havuzuna sahip olmak için siz de katkıda bulunabilir ve şifre/hız bilgisi paylaşabilirsiniz.

Hem Instabridge hem de Wirepool'un en büyük problemi güvenlik ve yasalar diye düşünüyorum. Bir kablosuz şifreyi herkes kullanabilsin diye ilgili kişilerin bilgisi olmadan paylaşmak bir etik problemi doğurabilir. Güvenlik ise diğer önemli konu çünkü bu uygulamalar aracılığıyla kullandığınız ağlarda korsanlar sizi bekliyor olabilir. Bu nedenle dışardan bir ağa bağlanırken her zaman dikkatli olmakta fayda var. VPN kullanmak ve çok önemli (bankacılık gibi) işlemleri bu ağlar üzerinden yapmamaya özen göstermek faydalı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.