Ülkemizde de hizmet veren Glovo, C serisi yatırım turunu 115 milyon euro ile kapattı

Ülkemizde de hizmet veren Glovo, C serisi yatırım turunu 115 milyon euro ile kapattı

Yemekten markete sipariş getiren Barselona merkezli bir uygulama olan Glovo'nun Türkiye pazarına giriş yapacağını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere duyurmuştuk. Haziran ayında ise İstanbul'da faaliyete geçen Glovo, C serisi yatırım turunu kapattığını duyurdu.

115 milyon euroluk C serisi yatırım turuna Glovo'nun mevcut yatırımcıları arasında bulunan Rakuten, Seaya ​ve Cathay ​ile orta Avrupa’nın en büyük halka açık restoran operatörü olan AmRest​, Avrupalı fonlama şirketleri Idinvest Partners ve GR Capital ile birçok ufak çaplı yatırımcı katıldı.

Alınan yatırım hem sürücüler hem kullanıcılar hem de partnerler için hizmet kalitesini mükemmelleştirme adına, genç girişimin platform optimizasyonu​na ve teknolojik kaynaklarını artırmaya olanak sağlayacak. Glovo'nun önümüzdeki aylarda 100’den fazla yeni mühendisi ​takımına katarak Güney Avrupa’nın en etkili teknoloji merkezi hâline gelme yolunda ilerlemeyi hedeflediğini de ekleyelim.

En fazla yatırım alan İspanyol şirketleri arasında

Sadece 3 ay ​gibi bir kısa sürede, yeni 6 ülke ve 20 şehre ​operasyonlarını genişleten Glovo’nun önceliğini ise Latin Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika başta olmak üzere global olarak büyümek. İspanya’da 21 şehirde aktif olan Glovo, dünya genelinde ise 17 ülkede 61 şehirde operasyonlarını sürdürüyor.

Barcelona'lı girişimin yeni yatırımcıları ve hissedarları arasına katılan AmRest, 16 ülkede 1,650’den fazla restoranı idare ediyor ve bu markaların arasında KFC, La Tagliatella, Pizza Hut, Starbucks, Burger King, Blue Frog ve KABB gibi şirketler de mevcut. 115 milyon euroluk bu yatırım, Glovo’yu 2018 yılında en fazla yatırım alan İspanyol şirketler arasına da sokuyor.

Glovo’nun kurucu ortağı ve CEO’su Oscar Pierre ise yatırım ile ilgili yaptığı açıklamalarda bu yeni nakit akışının daha büyük bir ivmeyle büyüme olanağı sağlayacağı için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.