Slack, ekiplerin işyeri süreçlerini düzenleyen yeni özelliğini yayına aldı

Slack, ekiplerin işyeri süreçlerini düzenleyen yeni özelliğini yayına aldı

Geçtiğimiz gün Slack'in, Microsoft ve Facebook'un rakip ürünleri karşısında nasıl ayakta durduğu bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Şirketin Ürün Geliştirme Müdürü April Underwood, çalışanların Slack’i kullanmak istediklerini, rakipler getirildiğinde karar veren CIO ya da yöneticinin yeni ürünü kullanmak istemediklerini belirtmişti.

Slack bugün, ekiplerin işyeri süreçlerini düzenleyen yeni özelliğini yayına aldığını açıkladı. Şirket, kullanıcılarının kodsuz basit rutinleri otomatikleştirmek için araçlar oluşturmasına izin veren bir uygulama olan, Robots & Pencils girişimi Missions'ı satın aldığını duyurdu.

Missions, insanların normalde Slack içinde konuşabilecekleri görevler için iş akışları oluşturmasına ve ardından işlemi kapalı konuşma olarak gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Missions ile Slack, kullanıcıların çeşitli tekrarlanabilir süreçler için işleri daha basit hale getirerek ekiplerin üretkenliği artırmasına yardımcı olabileceğini umuyor.

Ücretli kullanıcıların Slack entegrasyonlarının sıkı bir takipçisi olduğunu söylemek mümkün. Şu anda Slack'in uygulama dizininde 1.500 uygulama bulunuyor. Şirket, kullanıcıların yüzde 94'ünün uygulama ve entegrasyon kullandığını, ekiplerin yüzde 65'inin ise kendi şirketlerini kurduğunu söylüyor. Bir entegrasyon oluşturmak, teknik olmayan ekiplerin işlem yapması için kolay bir süreç değil; o yüzden Missions karmaşıklığın bir kısmını yok eden daha görsel bir akışa odaklanıyor.

Özellikle işe yeni başlayanlar için büyük bir önem teşkil eden Missions, yeni çalışanların hangi belgeleri doldurmaları gerektiğini, şirkette kimin bir araya gelmeleri gerektiğini ve diğer görevleri yerine getirmeleri gerektiğini bilmesini sağlayacak.

Şirket, teknolojiyi kendi platformlarına kurmaya başladıkları için, önümüzdeki birkaç ay boyunca Missions müşterilerini ücretsiz olarak destekleyeceklerini de söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.