Instagram, çift faktörlü kimlik doğrulama sistemini daha güçlü bir hale getiriyor

Instagram, çift faktörlü kimlik doğrulama sistemini daha güçlü bir hale getiriyor

Hacker'lar farklı bir SIM kart atama yöntemi kullanarak telefon numaranızı çalabilir, Instagram şifrenizi sıfırlayabilir ve diğer hesaplarınızı başkalarına satabilirler. Bugün Motherboard'da yayınlanan makaleye göre Instagram hesapları diğer uygulamalara göre daha savunmasız. Çünkü Instagram, SMS ile bir şifre sıfırlama veya giriş kodu göndererek yalnızca iki faktörlü kimlik doğrulaması sunuyor.

Ama artık Instagram, Google Authenticator veya Duo gibi güvenlik uygulamalarıyla çalışan, SMS olmayan iki faktörlü bir kimlik doğrulama sistemi oluşturduğunu onayladı. Bundan sonra umaranızın bir korsanın SIM kartına taşınması durumunda, farklı bir telefonda oluşturulamayan, giriş yapmanız gereken özel bir kod oluşturulacak.

Motherboard'a göre, yeni online hırsızlık türü, bilgisayar korsanlarının yasadışı bir şekilde kullanıcının telefon numarasına erişmesini ve yeni bir SIM karta bağlanmasını sağlıyor Bunu, herhangi bir telefon şirketinin müşteri hizmetleri temsilcisini, bir telefon numarasının yeni bir SIM'e yeniden ataması için kandırıyor, sayısız veri ihlali sırasında sızan bir sosyal güvenlik numarası gibi bir miktar bilgiyi de daha sonra kullanabiliyorlar.

Daha sonra bilgisayar korsanları maddi kazanç elde etmek için kurbanı zorlayabilir veya Amazon, Instagram, Twitter ve diğer hesapları sıfırlamak için telefon numarasını ve kurtarma avantajlarını kullanabilirler. Hacker'lar özellikle yüksek takipçili Instagram ve Twitter hesaplarını hedefliyor. Çünkü bunlar sanal yeraltı pazarlarında yüksek ücretlere satılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.