BMW'nin araç paylaşım uygulaması ReachNow artık Uber rakibi

BMW'nin araç paylaşım uygulaması ReachNow artık Uber rakibi

Alman araç üreticisi BMW'nin ABD'de birkaç başarısız denemesinin ardından farklı bir marka yapısı ve isimle doğan araç paylaşım uygulaması ReachNow'a yeni özellikler geldi.

Özellikler ile birlikte yeniden konumlandıran uygulama artık bir araç paylaşım servisinden çok daha ötesini sunuyor. Uygulamaya 'araç çağırma' özelliği eklenirken, bu özelliğin şimdilik Seattle'da denediğini de paylaşalım.

ReachNow, kullanıcı deneyimini artırmak için  yolcularına farklı özellikler de sunuyor. Örneğin, hemen yolculuk yapmak istemeyen kullanıcılar, daha sonra belirledikleri tarih ve zamanda araçları çağırabiliyorlar. Öte yandan sıcaklık ve müzik tercihlerini seçebilen yolcular, sürücü ile konuşmak istemedikleri durumlarda  “sessiz zaman” seçeneğine de sahipler.

ReachNow'da Müşteri yönetiminden sorumlu direktör Dr. Simon Brösamle, "İnsanların günlük olarak kendi yollarında ilerlemelerini sağlamak için bisiklet ve otobüslerden, feribotlara kadar transit çözümlerinde nasıl yararlandıklarına dair pek çok kullanım örneği var” diyor. Brösamle'ye göre ReachNow' deneyimi multimodel bir geleceğe bağlılıkta önemli bir adım. Bu cümleler ReachNow'ın gelecekte kendisini nerede konumlandırdığına yönelik bize ipuçları veriyor.

ReachNow'un, yaklaşık 1300 BMW, BMW i ve MINI araçlarından oluşan filosuyla Seattle, Portland ve New York'ta yaklaşık 100 bin üyesi bulunuyor. Öte yandan girişim, New York'ta  konutlar ile ortaklık kurarak, konut sakinlerine özel ReachNow araçlarına ulaşım imkanı veriyor.

Elbette Reachnow'ın yeni servis uygulaması ile birlikte rekabeti zor rakipleri de gözden kaçmıyor. Zira Uber ve Lyft gibi şirketlerin artık direkt rakibi konumuna düşen girişimin pazar payını artırabilmesi hiç de kolay değil. ABD'de oldukça sınırlı bir alanda hizmet veren ReachNow, şimdilik New York, Seattle, Portland gibi eyaletlerde kullanıcısı ile buluşuyor.

Görsel kaynak: ReachNow

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.