Booking.com araç çağırma uygulaması Didi Chuxing'e yatırım yaptı

Booking.com araç çağırma uygulaması Didi Chuxing'e yatırım yaptı

Stratejik bir yatırım ile karşımıza çıkan Booking.com', Çin merkezli araç çağırma uygulaması Didi Chuxing'e 500 milyon dolar yatırım yaptı.

Booking.com'un çatı şirketi olan Bookings Holdings tarafından yapılan yatırım ile birlikte Bookings ve Didi Chuxing stratejik bir partnerlik anlaşması imzalamış da oldular. 2018 yılının ilk günlerinde Priceline Group olan ismini Bookings Holdings olarak değiştiren şirket, anlaşmayla birlikte sadece Didi Chuxing'e değil şirketin diğer markaları olan Agoda, Kayak, Cheapflights ve OpenTable'a da yatırım yaptı.

Yatırım ile birlikte platformların entegre bir şekilde çalışacaklarını da iletelim. Partnerlik anlaşması ile birlikte Didi kullanıcıları, Booking.com üzerinden entegre bir şekilde otel rezervasyonlarını yapabilecek. Yapılan bu yatırımın Booking.com'un Çin pazarına girme konusunda yaptığı en önemli hamlelerden biri olduğunu da belirtelim.

Halka arz gerçekleştirmeyi hedefleyen Didi'nin değerlemesinin yaklaşık 56 milyar dolar seviyelerinde olduğunu da ekleyelim. Stratejik partnerliklere pek de uzak bir firma olamayan Didi Chuxing, geçtiğimiz aylarda Grab, Lyft, Ola, Uber, 99, Taxify ve Careem firmaları ile birlikte partnerlik anlaşması imzalayarak Avustralya ve Meksika pazarlarına açılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.