Obilet.com EarlyBird Venture Capital’dan yatırım aldı

Obilet.com EarlyBird Venture Capital’dan yatırım aldı

2015 yılında Aslanoba Capital ve Earlybird Venture Capital’dan yatırım alan Obilet.com, B serisini yatırım turunu kapattığını duyurdu. Bu tura mevcut yatırımcıları arasında da bulunan EarlyBird Venture Capital katıldı.

Değerleme 100 milyon TL'nin üzerinde

Alınan yatırımın miktarı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmasa da şirkete yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Obilet.com'un şirket değerlemesi 100 milyon TL'nin üzerine çıkmayı da başardı. 2016-2017 arasında yüzde 129 yıllık ciro büyümesi gerçekleştiren Obilet.com, 2017 yılında Deloitte tarafından son 4 yıl içinde yüzde 1041 büyüme ile en hızlı büyüyen seyahat-teknoloji şirketi de seçilmişti.

Geçtiğimiz yıl toplamda 4,1 milyon bilet satışı gerçekleştiren Obilet.com'un mobil uygulaması ise Android ve iOS platformlarında olmak üzere toplamda 2 milyondan fazla indirildi. 80 kişiyi aşkın bir ekibe sahip olan girişim, 100’e yakın otobüs firmasının otobüs bileti satışını gerçekleştirirken platformu içinde 500’den fazla havayolu firmasını da bulunduruyor.

Obilet.com'un gelişimine katkıda bulunduğu ERP programının halihazırda 45’ten fazla otobüs firması ile çalıştığını da ekleyelim. Yıl sonuna kadar ise 45 olan otobüs firması adedinin 70'e çıkması hedefleniyor. 2018 yılında toplamda 6 milyonu aşkın bilet satmayı planlayan Obilet.com, alınan yatırımla birlikte Bulgaristan ve İran gibi komşu ülkelerde faaliyete geçmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.