Facebook Haber Kaynağı'nda artırılmış gerçeklik reklamlarını test ediyor

Facebook Haber Kaynağı'nda artırılmış gerçeklik reklamlarını test ediyor

Facebook şimdiye kadar benzerlerini Snapchat'te gördüğümüz bir reklam modeliyle karşımıza çıkıyor. Facebook'taki artırılmış gerçeklik reklamları sayesinde artık reklamverenler kullanıcıların ürünleri deneyimlemesini sağlayabilecek. Messenger reklamlarına ilgi çekmek için daha önce arttırılmış gerçeklik kullanan Facebook, bu reklam modelini Haber Kaynağı'na taşımaya karar verdi. Şimdilik sadece bir grup reklamcıya açık olan bu özellik, Ty Ahmad-Taylor tarafından paylaşıldı.

Facebook'un küresel pazarlama çözümleri departmanında ürün pazarlama başkan yardımcısı olan Ty Ahmad-Taylor, yüzünü Candy Crush oyununa yerleştirdi. Bu kapsamda yayına alınan diğer reklamlar ise alışveriş yapan kullanıcıların, sanal güneş gözlüğü ve makyaj malzemelerini yüzlerinde denemesini sağlıyor.

Bu reklamların başlangıçta haber kaynağında normal olarak görüneceğini belirtelim. Ancak reklamın üzerinde bulunan "denemek için bas" seçeneğini kullanarak AR özelliklerini aktif hale getirebiliyorsunuz.  Ürünleri artırılmış gerkeliğe taşımanızın ardından, ürünü beğenirseniz satın almanız da mümkün.

Facebook artırılmış gerçeklik reklamlarını kullanan ilk markanın Michael Kors olduğunu açıklarken, yaz aylarının sonlarına doğru Sephora, NYX Professional Makeup, Bobbi Brown, Pottery Barn, Wayfair ve King'in de testlere başlayacağını belirtti.

Bu gelişmelerin yanı sıra basın toplantısında yeni Video Creation Kit'i duyuran şirket, bu yeni araç ile mobil video reklamları için oluşturulan şablonlara var olan görselleri aktarabilecek.  Bu aracı deneyen markalardan biri olan Noom, durağan görsellere oranla videonun yüzde 77 oranında daha iyi sonuç verdiğini belirtti.

Yakın zamanda Instagram'a alışveriş etiketleri ekleyen şirket, Instagram'da işletmeler için bilet alma ve rezervasyon özellikleri ve e-ticaret için ödeme yöntemlerini yayına almak üzere hareket etmişti. Görünen o ki; Facebook hem kendi platformunda hem de sosyal ağlarda satın almaya yönlendiren reklamları geliştirmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.