Assan Hanil sürücüsüz otomobil prototipini görücüye çıkardı

Assan Hanil sürücüsüz otomobil prototipini görücüye çıkardı

Kibar Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve otomotiv sektörünün önemli ana parça tedarikçilerinden biri olan Assan Hanil, düzenlediği etkinlikle birlikte sahip olduğu teknolojileri görücüye çıkardı. Otonom sürüş ve elektrikli araç teknolojileri ile ilgili gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmalarının aktarıldığı Teknoloji Günü Etkinliği, yarına kadar devam edecek.

Assan Hanil Genel Müdürü Atacan Güner ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı, Seoyon E-HWA yetkilileri, Hyundai Assan CEO’su Mr. Yoon, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, OSD ve TAYSAD yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Dönebilir koltuklara sahip

Etkinlikte hem Assan Hanil’in hem de Güney Kore'li ortağı olan Seoyon E-HWA’nin ürünleri sergilendi. Sergilenen ürünlerden en çok dikkat çekeni ise Kore'den getirilen sürücüsüz otomobil prototipi. Seoyon E-HWA ile Assan Hanil'in iş birliği sayesinde Güney Kore'de üretilen sürücüsüz otomobil prototipi, geliştirilen 2. jenerasyon prototip.

Oldukça yetenekli olan ve futuristik tasarımı ile dikkatleri çeken SF - E2 adındaki prototip, sürücüsüz ve normal olmak üzere iki farklı sürüş moduna sahip. Sürücüsüz moda geçildiğinde ise direksiyon kısmı özel bir bölmeye girerek daha rahat bir kullanım alanı sunulmasına yardımcı oluyor.

Toplamda 4 kişilik oturma kapasitesine sahip olan sürücüsüz otomobil prototipi, dönebilir koltuklara da sahip. Sürücüsüz sürüş moduna geçildiği zaman ön kısımda yer alan iki koltuk dönebiliyor. İçinde gelişmiş multimedya teknolojileri de barındıran SF - E2,  geleceğin otomobillerinden biri olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.