Apple, Siri ve Machine Learning takımlarını son transferlerinden John Giannandrea altında birleştiriyor

Apple, Siri ve Machine Learning takımlarını son transferlerinden John Giannandrea altında birleştiriyor

Apple, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklama ile yeni bir yapay zeka/makine öğrenmesi (AI/ML) takımı kuracağını duyurdu. Kurulacak olan yeni takımın Google'dan yapılan önemli transfer John Giannandrea yönetiminde olacağı ise önemli bir detay.

John Giannandrea, 8 yılını Google'da geçirmiş ve bu sırada makine öğrenimi, araştırma ve arama ekiplerine liderlik yapmış oldukça deneyimli bir isim. Yeni kurulacak AI/ML takımının, Siri ve Core ML takımlarının birleştirilmesiyle oluşturulacağı belirtiliyor.

Siri ve Core ML takımlarının iç yapılarının değişmeyeceği belirtilse de artık yönetici olarak Giannandrea'a hesap verecekler. Takımların iç yapılarının ve organizasyon şemasının hızlı bir şekilde değişmesi zaten pratikte pek mümkün değil çünkü her iki takım da haritalar, ana işletim sistemi ve daha bir çok farklı araca doğrudan bağlı. Yani tahmin edebileceğiniz gibi makine öğrenmesi Apple'ın her yerinde ve dolayısıyla bir anda ciddi değişiklikler yapılması pek mümkün değil.

Apple'ın Siri'si ve ML takımları birçok ortak hedefi paylaşıyor olsa da ayrı ayrı oldukça büyüdüler. Genel olarak yapay zeka Apple'ın tüm çalışmalarının odağına girmeye başladığı için de artık çok daha deneyimli ve yetkin biri tarafından her iki takımın da içinde bulundukları gelişi güzel yolların biraz daha toparlanması ve ortak bir paydada buluşması gerekecek. Apple'ın Haritalar'da gösterdiği eforun odağında da makine öğrenmesi yer alıyordu ve daha önce sizinle paylaştığımız gibi yeni Haritalar, birçok kişi için oldukça tatmin edici olacak gibi görünüyor.

Apple, yaklaşık 1 milyar kişinin bağlı olduğu bir bilgisayar ağına sahip ve bu ağ, günümüzdeki en büyük ağlardan biri diyebiliriz. Makine öğrenmesi ile hem gizliliğe dikkat edip hem de verileri anlamlı bir şekilde kullanmak, Apple'ın bir sonraki 20 yılının ne kadar iyi geçeceğinde kilit bir rol oynuyor. Bu nedenle John Giannandrea ve yeni kurulacak olan takım oldukça büyük bir sorumlulukla yol haritasını çizmek zorunda kalacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.