BiSU Türkiye'nin su tercihlerini açıkladı

Akıllı telefonunuz sayesinde damacana su sipariş etmenize olanak tanıyan bir mobil uygulama olan BiSU, 105 bin hanenin sipariş verileri üzerinden hazırlanan infografik çalışmasıyla Türkiye’nin su tercihlerini ortaya çıkardı. Üç yıldır faaliyet gösteren ve su siparişlerinin kolay ve hızlı bir şekilde cep telefonundan verilmesini sağlayan BİSU'nun verilerine göre sipariş veren kullanıcıların yüzde yüzde 62'si erkek, yüzde 38'i ise kadın.

Damacana siparişleri içinde cam damacana tercihi yüzde 11 oranına ulaştığını paylaşan BİSU, en çok cam damacana sipariş edilen şehrin ise İstanbul olduğunu paylaştı.

Cam damacanaya ilgi artıyorsos

Cam damacana tüketiminin son bir yıl içinde yüzde 220 oranında artığını da ekleyelim. Sipariş veren hanelerin yüzde 55’i pH değeri 8 ve üstünde olan markaları tercih ederken, sosyo ekonomik olarak yüksek seviyede olan bölgelerde bu oran yüzde 63’e kadar çıkıyor.

Online ödemenin yükselişte olduğunu da belirtelim. BiSU siparişlerinin yüzde 35'i kapıda ödeme olarak gerçekleşirken, yüzde 65'i ise mobil ödeme olarak gerçekleşiyor.

BiSU ile ileri bir saat veya tarih girerek su siparişi oluşturmanızın mümkün olduğunu da belirtelim. Bu yolla sipariş tercih edenlerin oranı ise yüzde 11 seviyelerinde. Özellikle çalışan ve evlerine geç saatlerde ulaşan kullanıcılar tarafından kullanılan bu özellik, gecikmelerin önüne geçmeyi hedefliyor.

BiSU tarafından paylaşılan bilgilere göre hanelerin yüzde 18'i evinde birden fazla damacana bulunduruyor. Sipariş veren hanelerin yüzde 84’ü sadece damacana siparişi verirken, yüzde 3’ü ise damacana ve pet siparişi veriyor. Tek başına yaşayanları tercihi küçük pet sular olurken, sadece pet siparişleri ise daha çok gençler ve tek kişilik hanelerden geliyor.

Artan sağlıklı yaşam trendleri ile paralel olarak cam damacanaya olan talebin artışı gibi yüksek PH değerine sahip su markalarına yönelim de artıyor. Yüzde 55 oranında PH değeri 8 ve üstü olan su markalarını tercih ediliyor.

2018’de UNICEF ile başlatılan ‘’Temiz Su Her Çocuğun Hakkı’’ sosyal sorumluluk projesiyle şimdiye kadar 4 milyon çocuğun 1 günlük temiz su ihtiyacı karşılandı. BiSU’nun yıl sonuna kadar hedefi ise 12 milyon çocuğa temiz su ulaştırmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.