Create@Alibaba Cloud MEA Startup Yarışması ilk kez İstanbul'da gerçekleşiyor

Create@Alibaba Cloud MEA Startup Yarışması ilk kez İstanbul'da gerçekleşiyor

Alibaba Cloud tarafından 12 ülkede düzenlenen uluslararası girişim yarışması Create@Alibaba Cloud Start Up yarışmasının Orta Doğu ve Afrika bölgesi ayağı, bu yıl 8 Ağustos’ta İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Böylelikle yarışma ilk kez İstanbul'da düzenlenmiş olacak.

Geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye'de faaliyet göstermeye başlayan, Alibaba Grubu bünyesinde yer alan bulut bilişim şirketi Alibaba Cloud, düzenlediği yarışmayla uluslararası girişim kültürünü ve işbirliğini geliştirmeyi ve Türkiye’den yarışmaya katılacak girişimlerin iş modellerini uluslararası alana taşımalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Alibaba Cloud'ın Türkiye’deki iş ortağı TRADEFIVE ile birlikte düzenlediği yarışma, 8 Ağustos Çarşamba günü, Kolektif House Maslak'ta gerçekleşecek. Yarışmaya katılacak olan girişim ekipleri, Alibaba Grubu’nun yeni unicorn’u olmak için yarışacaklar. 20 finalistin yer alacağı yarışma, Ekim 2018’de Çin’de düzenlenecek dünya finaline katılma şansı, 216 bin dolar değerinde bulut kaynağı kredisi ve destek programları olanağı sağlıyor. Ayrıca yarışma sonrası kazananlar, Çin'den yatırım alma şansı da elde edebiliyorlar.

Yarışmada jüri üyesi olarak göreceğimiz isimler, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Suzan Sabancı Dinçer, Murat Özyeğin, Arda Ermut, Serra Akçaoğlu ve Cansen Başaran Symes olurken; girişim ekosisteminin önemli isimleri Sina Afra, Sanem Oktar, Ahu Serter, Mert Fırat, Fırat İşbecer, Hakan Baş, Yomi Kastro ve Arda Kutsal da Danışma Kurulu’nda yer alacak.

Alibaba Cloud Avrupa Genel Müdürü Yeming Wang, bu yılki Create@Alibaba Cloud Start-up yarışmasının Orta Doğu ve Afrika bölgesi ayağını Türkiye’de gerçekleştirmekten mutlu olduklarını belirtirken yarışma ile dünyanın inovatif, dönüşümsel ve oyun bozan teknoloji şirketleriyle tanışacakları için heyecanlı olduklarını sözlerine ekledi. TRADEFIVE Yönetim Kurulu Üyesi & CEO Orkan Aytulun ise TRADEFIVE olarak amaçlarının, Türk şirketlerini dijitalleştirerek uluslararası oyuncular haline getirmek olduğunu söyledi.

Medya sponsoru olduğum yarışma için girişimciler kayıtlarını bu link üzerinden gerçekleştirebileceklerini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.