Audi'nin elektrikli SUV'ı E-Tron'un detayları ortaya çıktı

Audi'nin elektrikli SUV'ı E-Tron'un detayları ortaya çıktı

Audi'nin Tesla rakibi elektrikli SUV modeli olarak karşımıza çıkan Audi E-Tron, geçtiğimiz hafta Kopenhag'da düzenlenen bir etkinlikle birlikte tanıtıldı. Tamamen elektrikli bir model olacak olan Audi E-Tron, Tesla'nın SUV modeli olacak olan Model Y'nin rakibi olarak konumlanacak.

Geçtiğimiz günlerde hazırladığımız 2019 yılında karşımıza çıkması beklenen elektrikli SUV modelleri listemizde de yer alan Audi E-Tron'un tanıtılması ile birlikte görselleri de paylaşıldı. Karşımıza çıkan görsellere göre oldukça lüks bir model olan Audi E-Tron, 429 beygir gücüne sahip olacak.

2020 E-Tron modelinde farklı bir tasarım tercih eden Audi, özellikle sanal yan aynalar ile farklı bir deneyim sunuyor. Klasik dikiz aynalar yerine kameralar kullanan 2020 E-Tron, kameralar sayesinde aldığı görüntüleri sanal yan aynalara yansıtarak sürücüsüne başarılı bir deneyim sunmayı hedefliyor.

89 bin dolardan başlayan fiyatlarla

Her iki tarafta da bulunan sanal yan aynaların 7 inç boyutlarında OLED ekranlar olduğunu da ekleyelim. Tasarlanan sanal yan aynalar kapı açma kolu ile pencerenin ortasında yer alıyor. Kameralar sayesinde alınan görüntülerin açılarının sürücüsüye yardımcı olacak şekilde ayarlandığını da belirtelim.

Sanal yan ayna teknolojisinin henüz ABD tarafından onaylanmadığını ve sadece Avrupa'da satılacak olan 2020 E-Tron modellerinde kullanılacağını da ekleyelim. Yaklaşık 400 km'lik bir menzile sahip olacak olan Audi E-Tron, 30 dakikalık şarj ile 320 km yol gidebilecek.Yukarıda da belirttiğimiz üzere oldukça lüks bir model olan Audi E-Tron'un başlangıç fiyatı ise 89 bin dolar seviyelerinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.