2019 elektrikli SUV modellerinin yılı olacak

Elektrikli otomobillerin her geçen gün daha da popüler bir hale geldiği otomotiv dünyasında, özellikle SUV modelleri ön plana çıkıyor. Genelde küçük otomobiller veya lüks modeller için kullanılan elektrikli otomobil teknolojisi, geçtiğimiz yıl SUV modellerinde de karşımıza çıkmaya başladı. Jaguar, Audi ve BMW gibi markalar ise bu trendi görerek 2019 model elektrikli SUV modelleri üretiyor. Bu listemizde 2019 model elektrikli SUV modellerine yakından bakıyoruz.

Jaguar I-Pace

Geçtiğimiz Mart ayında Tesla Model X rakibi Jaguar I-PACE’in öne çıkan özelliklerini sizlere aktarmıştık. İlk etapta 2016 yılında bir konsept modeli olarak karşımıza çıkan Jaguar I-Pace, yaklaşık 385 km'lik bir menzile sahip. 15 dakikalık şarj ile 100 kilometre menzile ulaşabilen Jaguar I-PACE, gücünü 400 beygir güce sahip elektrikli bir motordan alıyor.

Audi e-tron

Almanya merkezli otomotiv şirketi Audi'nin SUV modeli olan e-tron, boyut olarak Audi'nin Q5 ve Q7 modellerinin arasında yer alıyor. Yaklaşık 400 km'lik bir menzile sahip olması beklenen Audi e-tron, 30 dakikada yüzde 80 seviyelerine kadar şarj olabiliyor.

Mercedes EQ

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve Fransa'da üretilmesi planlanan Mercedes EQ, 4 Eylül tarihinde resmen Mercedes sevenlerin beğenisine sunulacak. Hızlı şarj teknolojisine de sahip olacak olan Mercedes EQ, 5 dakikalık şarj ile 100 km yol gidecek.

Volvo XC40

Volvo'nun ilk tamamen elektrikli otomobili olacak olan Volvo XC40, 385 km'lik bir menzile sahip. 35 bin dolarlık bir fiyat etiketine sahip olması planlanan Volvo XC40, tamamen elektrikli olan modelin hibrit versiyonunu da üretecek.

BMW iX3

Geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen Beijing Auto Show etkinliğinde karşımıza çıkan BMW iX3, 400 km'nin üzerinde bir menzile sahip olacak. Gücünü 270 beygirlik elektrik motorundan alacak olan BMW iX3, standart X3 tasarımı ile benzer hatlara sahip olacak.

Hyundai Kona Electric

400 km menzile sahip olan bir SUV modeli olarak tasarlanan Hyundai Kona Electric, 201 beygirlik bir elektrik motoruna sahip olacak.

Ford Mach 1

Yaptığı açıklamalarda elektrikli bir SUV modeli üzerinde çalıştığını işaret eden Ford'un elektrikli otomobilinin detayları ise henüz net değil. Ford Mach 1 adına sahip olması beklenen modelin 480 km'yi aşkın bir menzile sahip olması bekleniyor.

Tesla Model Y

Elektrikli otomobil denince akla gelen ilk firmalardan olan Tesla, Model Y ile elektrikli SUV yarışına katılacak. Model 3 tasarımına sahip olan bir SUV olacak olan Tesla Model Y'nin üretimine 2019 yılının sonunda başlanacak ve 2020 yılında satışa sunulacak.

Byton M-Byte

Otomotiv sektörünün yeni oyuncularından olan Bytone, oldukça yetenekli bir SUV modeli olan M-Byte ile pazara giriş yapacak. Sunduğu teknolojiler ile dikkatleri çekmesi beklenen Byton M-Byte, 2019 yılında 45 bin dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Rivian

Tıpkı Byton gibi yeni bir otomobil üreticisi olan Rivian, geçtiğimiz Kasım ayında LA Auto Show etkinliğinde tanıtıldı. 2020 yılında satışa sunulması beklenen Rivian'ın 727 km menzile sahip olacağı da ortaya çıkan bilgiler arasında.

SF Motors SF 7

Çin merkezli otomobil üreticisi SF Motors'un SUV modeli olması planan SF Motors SF 7, 2019 yılında ABD'de satışa sunulacak. 480 km'nin üzerinde bir menzile sahip olması beklenen SF Motors SF 7 modelinin 1000 beygir gücünde olacağını da ekleyelim.

Faraday Future FF91

2017 yılının Ocak ayında CES 2017 etkinliği kapsamında tanıtılan Faraday Future FF91, lüks tasarımı ve 1050 beygirlik elektrikli motoru ile ön plana çıkıyor. 300 bin dolar fiyat etiketine sahip olacak olan Faraday Future FF91, 0'dan 100 km hıza 2,4 saniyede çıkacak.

Volkswagen I.D. Crozz

Otomotiv dünyasının en önemli üreticilerinden olan Volkswagen'in elektrikli SUV modeli olacak olan I.D. Crozz, 480 km'nin üzerinde bir menzile sahip olması bekleniyor. 2020 yılının ikinci yarısında satışa sunulması beklenen Volkswagen I.D. Crozz, 100 beygir gücünde bir motora sahip olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.