Daimler, sürücüsüz otomobil testleri için Çin'den izin aldı

Daimler, sürücüsüz otomobil testleri için Çin'den izin aldı

Sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerine çalışmalar yapan en önemli firmalardan olan Daimler, sürücüsüz otomobil testleri için Çin'den izin alarak bir ilke imza attı. Yapılan anlaşmaya göre sürücüsüz otomobillerini Çin'de kamuya açık yollarda test edecek olan Daimler, sürücüsüz otomobil testleri için Çin'den izin alabilen ilk uluslararası otomobil üreticisi oldu.

Almanya ve ABD'nin ardından Çin'de yollara çıkıyor

Hem Almanya hem de ABD'de sürücüsüz otomobil testleri için gerekli izinlere sahip olan Daimler, Çin ile yapılan anlaşmayla birlikte Çin'in Beijing şehrinde kamuya açık yollarda sürücüsüz otomobil testlerini gerçekleştirebilecek. Trafiğe kapalı alandaki testlerini başarıyla tamamlayan Daimler, test sürecinin başarılı geçmesinin ardından Çin hükümetinden izin almayı başardı.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yayınlayan Daimler, sürücüsüz otomobil testleri için alınan izni şirketin Çin'de yaptığı araştırma geliştirme çalışmaları için bir mihenk taşı olarak gördüklerini belirtti. Daimler Çin'den izin almayı başarabilen ilk uluslararası otomobil üreticisi olsa da, Çin'in kamuya açık yollarında halihazırda sürücüsüz otomobil testleri gerçekleştirildiğini de ekleyelim.

Çin merkezli Baidu 2016 yılından bu yana Çin'in kamuya açık yollarında sürücüsüz otomobil testlerini gerçekleştiriyor. Yapılacak olan testlerde sahibi olduğu Mercedes-Benz test araçlarını kullanacak olan Daimler, Baidu'nun Apollo platformundan da yardım alacak. Baidu ile olan iş birliğini de genişletmeyi hedefleyen Daimler, özellikle araştırma geliştirme, güvenlik ve sürücüsüz otomobiller üzerine çalışmalar yapacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.