Baidu, Seviye 4 otonom araçlarının seri üretimine başladı

Baidu, Seviye 4 otonom araçlarının seri üretimine başladı

Çin'in teknoloji devi Baidu, şirketin yıllık yapay zeka geliştirici konferansı Baidu Create 2018'de, ülkenin ilk Seviye 4 tam otonom minibüsü olan Apolong'un seri üretimine başladığını duyurdu.

Çinli otobüs üreticisi King Long ile ortaklaşa geliştirilen ve Baidu'nun Apollo otonom sürüş açık platformu tarafından desteklenen Apolong'un Çin'in bazı büyük kentlerinde ticari faaliyetlere sokulması planlanıyor.

Şirket öte yandan geoteknikli alanlarda otonom sürüşü daha iyi desteklemek için Apollo 3.0'daki son güncellemeyi de duyurdu. Apollo 3.0, vale park, otonom mini otobüsler ve otonom mini araçları destekleyen yeni çözümler içeriyor.

Baidu’nun Apollo otonom sürüş sistemini taşıyan Apolong, engellerden kaçınma, yağlama ve otomatik aktarma gibi kendi kendini sürdürebilen işlemleri tamamlayabilecek. Apolong başlangıçta turistik yerler, havaalanları ve diğer kapalı alanların seyahat senaryolarında kullanılacak.

Apollo şimdiye kadar açık platformda 116 ortağı bir araya getirdi. 2003 yılında Çin'in önde gelen elektrikli otomobil üreticisi BYD ile Seviye 3 otonom araçların hacim üretimine ulaşmak için planlar hazırladı. Şirket, Jaguar Land Rover, Valeo, Byton, Leopard Görüntüleme ve Suning Logistics gibi şirketler ile stratejik iş birliği kurdu. Platformda, Apollo açık kaynak yazılımını öneren 10.000'in üzerinde geliştiriciyle 220.000'den fazla kod toplandı.

Dış pazara Japonya ile girecek

14 yolcu kapasitesine sahip otonom minübüsleri ilk kez geçtiğimiz Kasım ayında Baudi World Congress'te tanıtan şirket, Apolong ile hedeflediği ilk dış pazarı Japonya olarak gösteriyor. Otonom minübüsler, Japon SoftBank Group'un otonom sürüş alt kuruluşu olan King Long ve SB Drive'la, 2019 yılının başlarında Tokyo gibi şehirlerde boy gösterecek.

Son olarak Baidu'nin ayrıca sesle çalıştırılan bir yapay zeka telematik işletim sistemini tanıttığını da duyuralım. Bu, insan-araç etkileşimini mümkün kılarak araç içi deneyimi geliştirmek için bir sergilenen bir çözüm. Oldukça etkileyici bir hizmet kapasitesi olan yapay zeka sistemi ile insan-araç görüşmesi, yüz tanıma girişi, sürücü yorgunluğu izleme, AR navigasyonu gibi servisler sağlanabilecek. Bunu yanı sıra akıllı güvenlik, araçtan eve (V2H) bağlantı ve sesle yemek siparişi verme gibi kişiselleştirilmiş hizmetler ve öneriler sunma gibi içeriklerin yer alacağını paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.