Yeni nesil mobil işgücü uygulaması: BİİS

Yeni nesil mobil işgücü uygulaması: BİİS

Günümüzde, işsizliğin artmasıyla birlikte iş aramak da zorlu bir hal almaya başladı. İşsizliğin yanında birçok insan, tek maaşla geçinebilmek konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor ve bu yüzden ek işler yapmaya başlıyor.

Yeni nesil mobil işgücü uygulaması olan BİİS de kullanıcıların yapabileceklerine ve yeteneklerine göre kendilerine küçük çapta işler bulmalarının önünü açıyor.

Bireylerin birbirine yardım ederek ve birbirinin işini çözerek ek bir gelir elde etmelerini sağlamak düşüncesi ile hayata geçirilen BİİS, kullanıcıların boş vakitlerinde, sahip oldukları mevcut bilgi, birikim ve deneyimlerini yeni bir kazanç modeline çevirebilmelerini hedefliyor. Girişim, bireylerin ya da kurumların yapılmasını istedikleri mikro işlerini, inovatif bir düzende, gerçek kişilerle hızlı bir şekilde hayata geçirebilmelerine olanak sağlıyor.

BİİS'te, elde edilen kazançlar vergilendiriliyor

BİİS'te bir ilana başvurmak istiyorsanız öncelikle uygulamayı telefonunuza indirip akabinde üyelik formunu doldurmanız gerekiyor. Daha sonra telefonunuza bir onay kodu geliyor ve bu kodla BİİS üyesi olmuş oluyorsunuz. Telefon numarasını sisteme kaydetmek istemeyenler de olacaktır ama hemen belirtelim; telefonunuza onay kodu dışında herhangi bir mesaj gönderilmiyor. Kullanıcılar isim-soyisim, doğum tarihi, cinsiyet, eğitim düzeyi gibi temel kişisel bilgilerini içeren başlangıç bilgilerini sisteme kaydettiğinde BİİS uygulaması çalışmaya başlıyor. Kullanıcı, mesleği, ilgi alanları ve yaşam tarzı gibi bilgiler ile de profilini güçlendirdiğinde de kendine uygun ilanlar bulabiliyor.

Görevin tamamlanması için iki tarafın da sistem üzerinden onay vermesi gerekiyor. Onay işleminden sonra aynı gün içinde Çalışan BİİS’linin ücreti sisteme kayıtlı banka hesabına aktarılıyor. Uygulamada her türlü görevden elde edilen kazancın yasaların belirlediği oranlarda vergilendirildiğini de hatırlatalım.

Fakat girişim çok yeni olduğu için henüz yeterince ilan göremeyeceğinizin de altını çizelim. İlerleyen süreçte, hem iş arayan hem de iş verenler için geniş bir data mevcut olacaktır diye düşünüyoruz.

Projelendirme aşamasından itibaren 6 ay gibi bir zaman diliminde hayata geçirilen BİİS, Mayıs 2018 sonunda hizmete girdi ve yaklaşık 10 gün içinde Türkiye çapında ortalama 5 bin’e yakın kullanıcıya ulaştı. Girişimin hedefinin 6 ay içinde 600 bin kullanıcıya ulaşmak olduğunu da bu noktada belirtelim.

Yatırım alan BİİS, şirketin CEO'su olan Özhan Güler tarafından projelendirildi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Bozhüyük’ün de projeye dahil olması ile girişimin hayata geçirilme süreci başlamış oldu. Ekibe daha sonra CTO görevi ile Bekir Adıgüzel katıldı. BİİS'te şu anda 50 kişilik bir ekip hizmet veriyor.

BİİS'i iOS için App Store'dan, Android için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.