Görsel boyutlandırarak sitenizi hızlandırmaya yarayan araç Piio

Görsel boyutlandırarak sitenizi hızlandırmaya yarayan araç Piio

Yeni nesil internet projelerinin karşı karşıya olduğu en büyük problem "hız" problemi desek pek de yanlış olmayacaktır. Son kullanıcı artık hiç bir platformda bir kaç saniyeden fazla beklemeye tahammül edemiyor. Geçtiğimiz Ocak ayında Google'ın yaptığı Hız Güncellemesi değişimi ile Temmuz ayı itibariyle sitelerin değerini belirleyen etkenlerden birisinin de açılma hızı olacağını paylaşmıştık.

Belli bir kullanıcı sayısını geçtikten sonra trafik aldığınız cihazlar ve platformlar da giderek arttığı için ilk başlarda sabit kitlenize özel sayfa optimizasyonu yaptıysanız bile bir süre sonra her platform için bunu yapmak oldukça vakit alan bir iş haline geliyor. Bu adımda, zaman kazanmak için kullanabileceğiniz optimizasyon araçları devreye giriyor. Bu optimizasyon araçlarından biri de Piio!

Piio, temel olarak görsel boyutlandırmaya odaklanmış yeni bir girişim. Sisteminize Piio'yu entegre ettikten sonra arkaplanda siz hiçbir şey yapmadan kullanıcılara özel olarak görselleri boyutlandırıp en hızlı ve güzel şekilde görmelerini sağlıyor.

Piio'nun rakiplerinden ayrılan en önemli özelliğini kurucu Nico Bistolfi şöyle açıklıyor: "Piio, responsive siteler için kullanılan geleneksel API'lere ve standart çözümlere karşı geliştirilen bir araç. Farklı ekran boyutları ve tarayıcılar için otomatik olarak görseller oluşturuyoruz. Sonuç olarak tek bir entegrasyon, daha az kod ve bakım gerektirmeyen bir ürün."

Her ekrana ve cihaza özel bir görsel üretildiği için kullanıcıya gösterilebilecen en iyi görsel gösteriliyor ve böylece çözünürlük kaybı yaşanmıyor. İnternet sitenize entegre etmek için JS kütüphanesini kullanırken iOS uygulamanız için geliştirilen API'yi kullanarak entegrasyonu sağlayabiliyorsunuz.

14 günlük deneme sürümünü kullanarak sisteminize olan etkisini test edip eğer gözle görülür bir değişim varsa sürekli olarak sisteminize entegre edebiliyorsunuz. Fiyatlandırma aylık aktif kullanıcı sayısına göre yapılıyor ve paketinizdeki sayı aşılınca yeni kullanıcılar için siz paketinizi güncelleyene kadar optimizasyon yapılmıyor.

Son olarak Wordpress kullanıcıları için bir eklenti şu anda beta olarak geliştirilmiş ve test ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.