TatildeKirala.com 4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

TatildeKirala.com 4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Hazır yaz da gelmişken ve tatil planları yapılıyorken sizi "Nerede kalacağım?" derdinden kurtaracak bir girişim TatildeKirala.com.

TatildeKirala.com, “Tatilde kirala, rahat konakla” mottosuyla yola çıkarak; günlük, haftalık ve aylık olarak kiralanabilen lüks villalar, mobilyalı daireler, havuzlu evler, tekneler, motor yatlar ve çok daha fazlasını tatilcilerle buluşturmayı hedefliyor. Tıpkı globalde Airbnb, HomeAway gibi bir iş modeline sahip olan platformun günlük kiralık alanında HemenKiralık ve hatta Sahibinden.com gibi önemli bir rakipleri de bulunuyor.

Tatildekirala.com’a üye olan kullanıcılar evlerini veya teknelerini birkaç dakika içerisinde ücretsiz bir şekilde listeleyip kullanıcılara ulaştırabiliyorlar. Tatilciler ise listelenen binlerce ev veya tekneden bütçelerine uygun olanını seçip anında rezervasyon yapabiliyorlar.

Ev ve tekne sahiplerinin ücretsiz bir şekilde kiralık ilanı verebildikleri TatildeKirala.com, yerli turistler için konaklama seçeneklerinin yanı sıra Antalya, Bodrum ve İzmir gibi tatil bölgelerinde havaalanı transfer seçenekleri de sunuyor. Otellere kıyasla ekonomik çözümler üretilmesini hedefleyen platform, ev ve tekne sahipleriyle misafirleri arasında güvenilir ödeme seçenekleriyle çok sayıda taksit imkanı mevcut bulunuyor.

Şu ana kadar sisteme girilen evlerin tamamının, daha önce farklı platformlar aracılığı ile yüzlerce konaklama yapılmış müşteri memnuniyeti garantili evler olduğunu da belirtelim. Fakat şu an için platformda bulunan ev ve tekne sayısı, yeni bir girişim olmasından dolayı henüz istenen seviyede değil. Bu sayının az olmasından dolayı da fiyatlar biraz yüksek gelebiliyor.

Ayrıca, bir eksi olarak gecelik fiyatlar seçtiğiniz tarihe bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Keşke x tl'den başlayan fiyatlar diye yer alsaydı, çünkü seçtiğiniz tarihe göre fiyat artınca herhangi bir uyarı olmadan fiyat direkt değişiyor.

10 yıldan daha uzun süredir e-ticaret ve pazarlama alanında kurumsal ve dijital ajanslarda önemli görevlerde bulunan Ruşen Mat tarafından 2018 yılı başında kurulan ve 2018 yılı Haziran ayında aktif edilen TatildeKirala.com, 15 kişilik bir ekipten oluşuyor ve girişimin ofisi Ankara'da bulunuyor.

Girişim çok yeni olduğu için bazı görsellerde rakip sitelerin logoları gözümüze çarpıyor. TatildeKirala.com'un ilerleyen süreçte bu konuda nasıl bir önlem alacağını ise hep birlikte göreceğiz.

Satıcıdan ve alıcıdan komisyon

Sintek Madencilik firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Onur Atakay’dan 4 milyon TL değerlemeyle yatırım alan TatildeKirala.com, başarılı rezervasyon sonrasında satıcılardan yüzde 5, alıcılardan ise yüzde 15 komisyon aldığı bir gelir modeline sahip.

Girişimin gelecek hedefleri arasında, kısa sürede dünyada popüler olan rakipleri geride bırakarak kısa dönemli ev kiralama, villa kiralama ve tekne kiralama alanında turizm pazarını büyütmek ve ev turizmi alanında lider olmak yer alıyor. TatildeKirala.com, orta vadede ise Avrupa ve Asya’da ev turizmi alanında ilk 3 firmadan biri olmak istiyor. Bu doğrultuda, Avrupa operasyonunu yönetebilmek adına Litvanya’da şirket kuran girişim, eylül ayı itibarıyla Avrupa operasyonunu da başlatıp 2019 sezonunda İngilizce, Almanca ve Rusça konuşulan pazarlarda yerini alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.