n11.com, beş yılda bünyesindeki 100 bin mağaza ile 7,8 milyar liralık pazar yarattı

n11.com, beş yılda bünyesindeki 100 bin mağaza ile 7,8 milyar liralık pazar yarattı

Doğuş Grubu ile Güney Koreli SK Group’un ortaklığında kurulan ve 2013 yılında hizmet vermeye başlayan ve beş yılda 7,8 milyar TL ticaret hacmi yaratan n11.com, kuruluşundan bu yana geçen sürenin analizini yaptı.

Türkiye'de e-ticaretin önde gelen isimlerinden biri olan n11.com, beş yılda 100 bini aşkın kayıtlı mağaza, 13 milyon üye, açıldığı günden bu yana satılan 81,2 milyon ürün ve 2,6 milyar toplam ziyaret sayısına ulaştı. Platformun beş yıl içinde yarattığı ticaret hacmi ise 7,8 milyar TL.

Tüm sektörlerde yeni coğrafyalara ulaşarak yeni bir gelir fırsatı sunan dijital dönüşümün Türkiye’de hızla geliştiğini ve KOBİ’lerin e-ticarete çok hızlı uyum sağladığını belirten Doğuş Planet İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato, 100 bini aşkın KOBİ'nin milyonlarca tüketiciye ulaşarak n11.com bünyesinde ticaret yaptığını, yalnızca 11.11 günü yaratılan 140 milyon TL’lik günlük satış rakamının Türkiye ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturduğunu söyledi. KOBİ’lerin e-ticaret sayesinde dijital ekosisteme dahil olarak ülke çapında ticari oyunculara dönüşeceklerinin altını çizdi.

İzi Adato ve Won Yong JO

İzi Adato, kartlı ödeme işlem hacminde son 7 yılda yaklaşık 3 kat büyüme yaşanırken e-ticaret pazarında 6,5 kat büyüme gerçekleştiğini ve kredi kartı, banka kartı gibi güvenli alışveriş yöntemlerinin kullanımını destekleyen e-ticaret sayesinde kayıt dışı ekonominin önüne geçildiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye'nin ciddi ihracat hedefleri olduğuna değinen n11.com CEO’su Won Yong JO ise, Türkiye’nin 2023 yılı için 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi olduğunu, beş yıl içerisinde uygun altyapılar hazırlanabilir ve platformlar da buna göre organize olabilirse bu rakamın ciddi bir kısmı e-ihracattan gelebileceğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.