Google Türkiye'den YouTube'da kadın hareketi : "Biz"

Google Türkiye'den YouTube'da kadın hareketi :

Google Türkiye bugün düzenlediği basın toplantısında cinsiyet ve fırsat eşitliği odağındaki "Biz" isimli YouTube projesini duyurdu. Videonun anlatıcı gücünden ve tanınmış YouTuberlardan destek alan Biz, ülkemizdeki kadınların yaratma, paylaşma ve dönüştüme gücünü aktaracak.

Başlangıç sürecinde Merve Özkaynak, Refika Birgül, Rahşan Gülşan ve İlker Gümüşoluk'un yer aldığı projede, diğer kadınları harekete geçirmeye umut olabilecek kadınların hikayesi paylaşılıyor. Yaptığı üretimle, hayat hikayesiyle ve yarattığı etkiyle ülkemizdeki kahraman kadınları ele alacak olan proje Google Türkiye'nin YouTube kanalında yayınlanacak.

Proje kapsamında üretilecek olan içeriklerin Google Türkiye YouTube kanalının yanı sıra YouTuber'ların kendi kanallarında da paylaşılacağını belirtelim. Toplantıda proje kapsamında çekilen ilk hikaye olan Kars bölgesinden "Damal Bebeklerin Anası" Figen Atmaca'nın videosundan bir kesit basın mensuplarıyla paylaşıldı. Figen Atmaca, Kars'ta oluşturduğu atölyede kadınlardan oluşan bir ekiple yöresel Damal Bebekler üreterek ekonomiye katkıda bulunuyor.

Toplantıda proje kapsamındaki diğer bir hikayenin kahramanları olan Modacı Zeynep Tosun ile bartın Bölgesinde üretim yapan tel kırma sanatçısı Hatice Karadağ ile kısa bir röportaja da yer verildi. Merve Özkaynak'ın gerçekleştirildiği röportajda cinsiyet eşitliği ve kadınların ortaya koyduğu üretimler hakkında sorular da dikkat çekti. Zeynep Tosun ve Hatice Karadağ'ın üretimlerini, Lady Gaga dahil olmak üzere bir çok popüler ismin tercih ettiğini ekleyelim.

YouTuber'ların projeye dahil olma süreci özelinde duyguları ve kendi hikayelerini de paylaştığı toplantıda İlker Gümüşoluk'un Cretors for Change için ürettiği bir cinsiyet eşitliği projesi de gündeme geldi.

Proje kapsamın kadınların sosyal ağlarda hesaplarını neden gizlediğini araştıran Gümüşoluk, bunun genellikle kadıların erkek arkadaşılarından ya da ailedeki diğer erkekler tarafından gelen bir talep olduğu sonucuna ulaştığını belirtti. Gelecek dönemde bu konuya dair bir projeyi YouTube kanalında paylaşacağını belirten Gümüşoluk, konuşmasında kendine ilham veren kadınlara da değindi.

Bu arada Biz projesinde yer alacak hikayelerin  www.bizvazgecmeyenler.com web sitesi üzerinden doldurulacak anketler üzerinden seçileceğini belirtelim.

Ülkemizde büyük marka ve şirketlerin ürettiği projelerle cinsiyet eşitliğini gündeme getirmesi gerçekten muhteşem. Hatırlarsanız, bu alanda video içerik üreten markalardan biri de Bu kızın Öyküsü ile Elidor olmuştu. Videoların göstermiş için Blu TV ile işbirliği yapan marka, izleyiciler kısa belgeseller sunmuştu.

Google Türkiye ise içerik gösterimi konusunda proje özelinde bir kanal oluşturmayı düşünmezken, Influencerların takipçi kitlesinden faydalanmayı planlıyor. Bu noktada Google Türkiye'nin projeyi duyurmak için YouTube'a reklam vermesi de olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.