Earlybird, 175 milyon euroluk yeni yatırım fonunu duyurdu

Earlybird, 175 milyon euroluk yeni yatırım fonunu duyurdu

Earlybird Venture Capital'ın geçtiğimiz günlerde Tapu.com'a yeni bir yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haberle karşımıza çıkan Earlybird Venture Capital, erken aşama girişimlere odaklanan 175 milyon euroluk yeni yatırım fonunu duyurdu.

Batı Avrupa'ya odaklanacak

2016 yılında “Digital West" ismi ile duyurulan fonun Avrupa merkezli girişimlere toplamda 150 milyon euro yatırım yapması hedefleniyordu. Geçtiğimiz iki yıl sonunda hedefinin yaklaşık yüzde 17 üzerine çıkan Digital West, 175 milyon euro seviyelerine kadar ulaştı.

Adından da anlaşılabileceği üzere Avrupa'nın batısında yer alan girişimlere odaklanan Digital West, Earlybird Venture Capital'ın 6. erken aşama yatırım fonu. 2014 yılında 150 milyon dolarlık "Digital East" fonunu kuran Earlybird Venture Capital, fonu 140 milyon dolar seviyelerindeyken sonlandırmıştı.

Earlybird Venture Capital'ın Digital West fonunun Birleşik Krallık merkezli IQ Capital'ın 165 milyon dolarlık yani yatırım fonunu duyurmasından yaklaşık bir hafta sonra duyurulduğunu da ekleyelim. Geçtiğimiz ay 13 girişime yatırım yapan Earlybird, Digital West fonu ile özellikle Almanca konuşulan ülkeler, İskandinav ülkeleri, Birleşik Krallık ve Fransa gibi bölge ve ülkelerdeki girişimlere yatırım yapmayı hedefliyor

Avrupa'da başarılı iş modellerine ve muhteşem takımlara sahip girişimlerle karşılaştıklarını dile getiren Earlybird partneri Dr. Fabian Heilemann, yeni Digital West yatırım fonu ile Avrupa'da karşılaştıkları başarılı girişimlere yatırımlar yapacaklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.