IQ Capital'den yapay zeka girişimleri için 165 milyon dolar fon

IQ Capital'den yapay zeka girişimleri için 165 milyon dolar fon

Derin öğrenme alanında girişimlere fon sağlayan yatırım şirketi IQ Capital, İngiltere'de girişimlere ıQ Capital Fund III adı altında 165 milyon dolarlık (125 milyon sterlin) bir fon oluşturduğunu açıkladı.

Fon, İngiltere'deki çekirdek ve Seri A aşamalarındaki Deeptech, yapay zeka veya yıkıcı algoritmalar alanına odaklanan girişimlere sağlanacak. IQCF III'ün, beş yıllık bir yatırım süresine sahip on yıllık bir fon olması planlanıyor. Orijinal bir teknik yeniliği küresel ticari başarıya ölçeklendirmek için her bir girişim, 10 milyon sterline kadar yatırım alma şansına sahip olacak.

Şirket geçtiğimiz yıl kuruluşunun 10. yıl dönümünü kutlarken, bu zaman diliminde Google, Apple, Oracle ve Huawei gibi birçok teknoloji şirketi ile de çalışma fırsatı yakalamıştı. .

Deeptech giderek daha fazla takdir görüyor

İngiltere son  yıllarda özellikle deep tech alanında bir cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Bu konuya parmak basan IQ Capital partneri Max Bautin,  "İlk fonu 10 yıl önce başlattığımızda, Birleşik Krallık'ta deeptech için en önemli fon olma tutkusu vardı. Son birkaç yılda, bu sektör muazzam bir şekilde büyüdü ve dünya lideri bir çok şirket üretti. Parlak girişimcilerin, daha fazla tecrübe ve deeptech şirketlerini büyütme hırsıyla sonuçlandığını görüyoruz. Böylece en son fon, daha da büyük başarılara imza atacak ”dedi.

Cambridge merkezli IQ Capital, 2006'da 25 milyon sterlinlik (33 milyon dolar) bir fonla hizmete girdi ve yaklaşık on yıl sonra 50 milyon sterlin (66 milyon  dolar) ikinci fon aldı. Firmanın ismine 30'dan fazla yatırım olduğu bilgisini de buradan paylaşalım.

Şirketin, pazar paylarını genişletmek isteyen veya pazara yeni giriş yapmak isteyen deeptech şirketlere yatırım yapmaya devam etmesi planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.