PUBG Corp, Fortnite'a açtığı telif hakkı davasından vazgeçti

PUBG Corp, Fortnite'a açtığı telif hakkı davasından vazgeçti

Son zamanların en popüler oyunları arasında yer alan PlayerUnknown’s Battlegrounds ve Fortnite arasındaki telif hakkı davası çözüme ulaştı. Bugün Bloomberg tarafından paylaşılan bir habere göre PlayerUnknown’s Battlegrounds'ın yapımcısı konumunda olan PUBG Corp, Fortnite geliştiricisi Epic Games'e açtığı telif hakkı davasından vazgeçti.

Hatırlatmak gerekirse PlayerUnknown’s Battlegrounds oyunu kısa zaman içinde büyük bir oyuncu kitlesi kazanarak uzun zamandır oyun dünyasının gördüğü en popüler oyun haline gelmişti. PlayerUnknown’s Battlegrounds'ın başarısını gören Epic Games ise Fortnite oyununa tıpkı PlayerUnknown’s Battlegrounds'ın oynanış mantığına benzeyen özellikler ekledi.

Ortak nokta: Tencent!

PlayerUnknown’s Battlegrounds'dan farklı olarak tamamen ücretsiz bir oyun olan Fortnite, hem ücretsiz olması hem de konsol desteği sayesinde PlayerUnknown’s Battlegrounds'ı kısa zaman içinde geride bıraktı. Yaşananların üstüne oynanış mantığının izinsiz bir şekilde kopyalanması nedeniyle Fortnite geliştiricisi Epic Games'e telif hakkı davası açan PUBG Corp, aylar sonra herhangi bir neden belirtmeden açtığı davadan vazgeçti.

PUBG Corp'un davadan neden vazgeçtiği veya iki firma arasında herhangi bir anlaşma yapılıp yapılmadığı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Son olarak PUBG Corp'un oyun geliştirmek için Epic Games tarafından geliştirilen bir oyun motoru olan Unreal Engine 4'ü kullanıyor.

Kısacası PUBG Corp aslında PlayerUnknown’s Battlegrounds'ı geliştirmek için dava açtığı Epic Games'e muhtaç durumda. Bunun yanı sıra oyun dünyasının en büyük firmalarından olan Tencent'in her iki firmanın da yatırımcısı konumunda olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.