Instagram Hikayeler'de soru çıkartmalarını test ediyor

Instagram Hikayeler'de soru çıkartmalarını test ediyor

Yakın zamanda IGTV, Lite versiyonu ve müzik çıkartmaları ile gündeme gelen Instagram, şimdi de soru çıkartmalarını test ediyor. Kullanıcıların sorularını Hikayelerde çıkartma üzerinden paylaşabildiği ve cevaplar alabildiği bu özellik şimdiye kadar birkaç farklı kullanıcı tarafından farkedildi.

Şimdiye kadar etkileşimi arttırmak için çıkartmalarda iki seçenekli sorular ve emoji slider kullanan şirket, bu yeni çıkartmayla birlikte kullanıcılar arasındaki etkileşimi arttırmanın yeni yollarını deniyor. Bu özelliği paylaşan Endonezyalı bir kullanıcı ekran görüntüsünden dışında fazla bir detaydan bahsetmedi.

Ancak Lorenzo Schiavone ismindeki bir kullanıcı bir teknoloji blogunda  özelliğin kullanımına ve detaylarına dair yorumlarıyla dikkat çekti.  Schiavone, bu özelliğin kullanmak isteyenlerin önce Çıkartmalar düğmesine gitmesi gerektiğini belirtti. Buradan "Sorular" çıkartmasını seçen kullanıcıların takipçilerine sorularını kolayca yöneltebileceğini de ekledi. Schiavone, sahip olduğu 4 hesaptan yalnızca birine bu özelliğin geldiğini de vurguladı.

Bu arada şu an için kullancılar soru çıkartmalarına DM üzerinden de cevap verebiliyor. Ancak gelecek günlerde bu özellik kapsamında değişiklikler yapılabilir.

Sürekli eklediği yeni özellikleri düşündüğümüzde Instagram'ın Hikayeler'i olabildiğince interaktif bir özellik olarak konumlandırdığını söyleyebiliriz. Hali hazırda etkileşimi oldukça yüksek olan özellikte ucu açık sorular sormak kullanıcıların takipçilerle olan iletişimini kuvvetlendirirken, Instagram'ı fikir alışverişi yapılabilen bir platform olarak da konumlandırabilir.

Özellikle geçtiğimiz bu yılın başlarında yazı modu özelliğini yayınlayarak Facebook'a dönüşmeye başlayan Instagram, etkileşim faktörlerini metin ve çıkartmalar odağında geliştirmeye devam ediyor. Dinamik bir şekilde platformda sürekli yenilikler ve geliştirmeler yapan Instagram'ın nasıl bir platforma dönüşeceğini hep beraber izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.