App Store'un en popüler 10 uygulaması

2008 yılının Temmuz ayında kullanıma sunulan App Store, 10. yılını kutluyor. 10. yılın şerefine yeni bir liste yayınlayan uygulama analiz firması App Annie, App Store'un 10 yıllık yolculuğu boyunca en popüler olan 10 uygulamayı açıkladı. Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarının çoğunlukta olduğu listenin tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

10 - QQ

Hem Çin'in hem de dünyanın en önemli firmalarından biri olan Tencent'in uygulaması olan QQ, Facebook Messenger benzeri bir anlık mesajlaşma uygulaması. İçinde online oyunlar, müzik ve alışveriş gibi farklı alanlar da bulunduran QQ, tahmin edebileceğiniz üzere özellikle Çin'de çok popüler.

9 - WeChat

Yine Tencent'in bir uygulaması olarak karşımıza çıkan WeChat, sosyal medya, mesajlaşma ve mobil ödeme alanlarında hizmet veriyor. Çin'in en popüler uygulamaları arasında yer alan WeChat, geçtiğimiz Mart ayında paylaşılan bilgilere göre 1 milyardan fazla aylık aktif kullanıcıya da sahip.

8 - Skype

2012 yılında Microsoft tarafından 8,5 milyar dolara satın alınan Skype, bir dönemin en popüler uygulamalarından biriydi. Geçtiğimiz yıl tasarım değiştirerek FaceTime ve Facebook Messenger gibi rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Skype, 1 milyarı aşkın akıllı telefona indirilmiş durumda.

7 - Snapchat

Instagram hikayelerin yükselişi ile birlikte düşüşe geçen Snapchat, hala gençler tarafından kullanılıyor. 2011 yılında kullanıma sunulan fotoğraf ve video odaklı sosyal medya platformu, Şubat ayında açıklanan bilgilere göre 191 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip.

6 - Google Maps

Sosyal medya veya mesajlaşma uygulaması olmamasına rağmen listede yer alan tek uygulama olan Google Maps, hayatımızı kolaylaştıran uygulamaların başında geliyor.

5 - WhatsApp

Facebook tarafından 2014 yılında satın alınan WhatsApp, günümüzün en popüler ve en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından. Aylık aktif 1,5 milyar kullanıcıya sahip olan WhatsApp, mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü konuşma gibi özellikler de sunuyor.

4 - Instagram

2010 yılında kullanıma sunulduğu günden bu yana hem Android hem de iOS platformunun en popüler uygulamalarından biri haline gelen Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından satın alındı. Geçtiğimiz ay yeni bilgiler paylaşan sosyal medya platformu, 1 milyar kullanıcıya ulaştığını da duyurdu.

3 - YouTube

Tüm zamanlar listesinin 3. sırasında yer alan YouTube, şu an App Store'un en popüler ücretsiz uygulaması olarak dikkatleri çekiyor. Merkezine video ve canlı yayınları alan bir sosyal medya platformu olan YouTube, hem ülkemizde hem de tüm dünyada en çok kullanılan platformlardan biri.

2 - Facebook Messenger

İlk etapta Facebook'un içinde yer alan sonrasında ise Facebook'tan bağımsız bir uygulama haline gelen Facebook Messenger, günümüzün en çok kullanılan mesajlaşma platformlarından. 2018 yılında bir tasarım değişikliği de yaşayan platform, Facebook'un en çok güvendiği uygulamalardan.

1- Facebook

App Store'un 10 yılına baktığımızda toplamda en çok indirilen ve en popüler uygulama olmayı başaran Facebook, sadece 2018 yılının ilk çeyreğinde 29,4 milyon indirilme rakamına ulaştı. Listede büyük bir Facebook üstünlüğü bulunduğunu da belirtelim. Yukarıda da belirttiğimiz üzere listede yer alan Facebook Messenger, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi de Facebook.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.