Facebook, İngiltere merkezli yapay zeka şirketi Bloomsbury AI'ı satın alıyor

Facebook, İngiltere merkezli yapay zeka şirketi Bloomsbury AI'ı satın alıyor

Google'ın 2014'te yapay zeka şirketi Deepmind'ı satın almasının ardından gözler şirkete ve şirketin yapacaklarına çevrilmişti. Deepmind ve Google ortaklığı başarı getirmiş olacak ki benzer bir hamle de Facebook'tan geldi.

Facebook, İngiltere merkezli yapay zeka şirketi Bloomsbury AI'ı satın aldığını duyurdu. Makinelerin belgelerden alınan bilgilere dayanarak soruları yanıtlamasına yardımcı olmak için doğal dil işleme (NLP) teknolojisi geliştiren bir girişim ​​olan Londra merkezli Bloomsbury AI, kaynaklara göre Facebook'ta yer alan sahte haberlerle mücadele edecek ve diğer içerik sorunlarıyla uğraşacak.

Bloomsbury, teknik ve alan uzmanlığı yeteneğine yatırım yapan ve bu bireylerin şirketleri kurmasına yardımcı olan Entrepreneur First'in ilk mezunlarından. Girişim ayrıca ​Fly.VC , Seedcamp , IQ Capital , UCL Technology Fund ve London Co-investment Fund tarafından da destekleniyor. Amazon'un yapay zeka odaklı dijital asistanı Alexa'nın geliştirilmesinde etkili olan William Tunstall-Pedoe de Bloomsbury'nin melek yatırımcıları arasında yer alıyor.

Yapılan satın almanın miktarı henüz belli olmsa da birçok kaynak Facebook'un Bloomsbury AI'yı elde etmek için 23 milyon ila 30 milyon dolar arasında ödeme yaptığını söylüyor. Diğer bir senaryo ise girişim ​​yatırımcılarının, kısıtlı Facebook hisse senedinde kalan 17,5 milyon dolar tutarındaki Bloomsbury'nin kurucu ekibi ile birlikte yaklaşık 5,5 milyon dolar alacağı yönünde ilerliyor. Her iki şekilde de bu meblağ yatırımcıların büyük kısmı için mütevazı bir getiriyi temsil etse de Entrepreneur First'ün daha fazla paya sahip olması muhtemel gibi duruyor.

Ayrıca, Facebook'un İngiltere'nin başkentinde bir yapay zeka varlığına sahip olmayı hedeflediği ve burada daha fazla satın alma kaynağı olduğu düşünüldüğü için, Bloomsbury AI'nın Londra merkezli olmasının da bu satın almada önemli bir faktör olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.