Amazon elektrikli araç filosuna 100 eVito katıyor

Amazon elektrikli araç filosuna 100 eVito katıyor

Teknoloji devi Amazon, Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz'e ait 100 elektrikli Van'ı filosuna katıyor. Amazon Logistics, eVito adını alan araçlara Bochum ve Düsseldorf lokasyonlarında sahip olacak.

Amazon ve eVito, Bochum tesisi için geniş kapsamlı bir operatör konseptinde diğer ortaklarla birlikte çalışacak. Şimdilik bir pilot uygulamanın parçası olan Van'ler akıllı, yazılım kontrollü yük yönetiminin yanı sıra verimli bir şarj altyapısının entegrasyonu da sağlıyor.

Amazon'un 2019'da eVito'lara sahip olması bekleniyor. Ancak Mercedes-Benz çok öncesinde adım atarak ticari araçlara yönelik bilgileri web sitesinde paylaştı. Özellikle şehir-içi uygulamalarda akıllı bir çözüm olarak hizmet vermesi beklenen eVito'nun Mercedes için bir başlangıç noktası olacağı öngörülüyor.  Mercedes-Benz Vans Başkanı Volker Mornhinweg'e göre, Sprinter ve Citan'ın üçüncü nesli de onu takip edecek.

Mercedes Benz'in eVito'larına yönelik pilot uygulamayı hayata geçiren sadece Amazon değil. Alman lojistik şirket Hermes de 1500 elektrik ile çalışan Mercedes Van'ı hizmete sokuyor. Yeni eVito'ların tek bir şarjda yaklaşık 150 kilometrelik bir menzili var. Daha fazla alandan tasarruf edebilmek için piller Tesla'da olduğu gibi yük tabanının altına monte edildi.

Bu arada Amazon araç filosunun ihtiyaçlarına sürdürülebilir çözümlerle karşılık verirken, geçtiğimiz günlerde yeni bir programı da açıkladığını hatırlatalım. Amazon Delivery Service Partner  adını alan program ile teknoloji devi,  lojistik alanda büyümek isteyen şirketlere know-how'ını paylaşarak eğitim vereceğini duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.