Amazon, girişimcilerin kendi nakliye şirketlerini kurmalarını sağlıyor

Amazon, girişimcilerin kendi nakliye şirketlerini kurmalarını sağlıyor

E-ticaret devi Amazon, dillere destan müşteri odaklı stratejisini 'people-obsessed' ekseninde oluşturduğunu her fırsatta dile getiriyor. Dağıtım kanallarındaki bu başarısını girişimlerle de paylaşmak isteyen Amazon, bugünlerde yeni bir iş ortaklığı programı ile karşımızda.

Amazon Delivery Service Partner ismini alan program, potansiyel yıllık geliri 1–4.5 milyon doları yakalamak isteyen dağıtım şirketleri için tasarlandı.  Üstelik, programa katılmak için  bu girişimcilerin nakliye ve lojistik konusunda daha önce hiç tecrübesi olmasına bile gerek yok.

Amazon Delivery Service Partner'in kapsamlı bir içeriği var. Dağıtım kanallarındaki kaynak hacmini  girişimlerle paylaşmayı planlayan Amazon, kendi marka logosunu taşıyan lojistik araçlar ile dağıtımı sağlarken, girişimlere kapsamlı bir sigorta da sağlıyor. Diğer hizmetlere yönelik özel anlaşmalar da sağlayan Amazon, girişimlerin teslimat işlerini başlatmalarına ve sürdürmelerine yardımcı olmak istiyor.

Öte yandan Amazon, program ortaklığı sağlanmadan önce girişimlere üç haftalık bir uygulamalı eğitim sunuyor. Eğitim ABD'nin Seattle kentinde bir hafta sürecek bir tanıtım ile başlıyor. Bunu takip eden iki hafta boyunca mevcut şirket sahipleri ve sürücülerle birlikte çalışarak başarılı bir teslimat işi için ipuçları veriyor ve püf noktalarını gösteriyor.

Operasyon işlemlerini kolaylaştırmak için gerekli araçları da sağlayacak olan Amazon, şirketlerin lojistik işlerini pürüzsüz bir şekilde yürütmelerini sağlamayı amaçlıyor.

"Bu sizin ekibiniz"

Lojistik alanda büyümek isteyen ve programa katılarak başarı göstermek isteyen şirketlere Amazon'un mesajı açık: Takım lideri sizsiniz ve bu sizin ekibiniz.

Girişimlerin başarılarını sağlamaları için işe alım süreçlerinin önemli olduğu mesajını veren Amazon, en iyi sürücüleri almalarını ve bunları elde tutmalarını en  önemli sorumlukları olduğu hatırlatıyor.

Şirketlerin kendi sorumlulukları almaları gerektiği sinyalini de veren e-ticaret devi, Amazon'a özgü şirket kültürünün oluşturulmasının önemli olduğunu vurguluyor.  Amazon, girişimlerden  yüksek standarlarına ve müşteri odaklı yaklaşımına uygun bir şirket kültürü oluşturmalarını istiyor.

Mükemmel bir müşteri deneyimi sunarak girişimlerin büyüyebileceğinin altını çizen Amazon, bu sayede girişimlere daha fazla sürücüyü işe alma, daha fazla paket sunma ve işlerini büyütme fırsatını yakalayabileceklerini belirtiyor.

Amazon Delivery Service Partner ile program iş ortakları günlük dağıtım takvimlerini oluşturabilecek ve içerideki ve dışarıdaki ekibin operasyonel işlerini en verimli şekilde yürütmelerini sağlayabilecek. Öte yandan iş ortaklarının bir sorunla karşılaşmaları durumunda girişimler, Amazon hesap yöneticisi, yol yardım ekibi ve Amazon dağıtım istasyonu personeli gibi kişilerle de sorunlarına çözüm bulabilecek.

Program ilginizi çekerse detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.