Instagram Öne Çıkan Hikayeleri haber kaynağına taşıyor

Instagram Öne Çıkan Hikayeleri haber kaynağına taşıyor

Geçen hafta piyasaya sürdüğü IGTV, yenilenen keşfet sekmesi ve Grup video sohbet özelliği ile Instagram, özellikler bakımından her geçen gün biraz da genişliyor. Buna rağmen şirket, daha önce yayına aldığı özelliklerin gözden kaybolmaması için yeni stratejiler de geliştiriyor.

Bu kapsamda Öne Çıkan Hikayeleri haber kaynağına taşıyan Instagram, bunun için kullanıcıların haber akışında yeni bir sekme oluşturdu. Böylece Öne Çıkan Hikayeler'in platformda kaybolup gitmesine mani olan Instagram, aynı zamanda izlenme sayılarını arttırmanın yeni bir yolunu da test etmiş oluyor.

Yakın zamanda 1 Milyar kullanıcıya ulaştığını duyuran Instagram, görünen o ki eklediği her bir özellik ile kullanıcılarını uygulamada tutmak adına onlara farklı seçenekler sunmak istiyor. Böyle bakıldığında Hikayeler, Mesajlaşma, canlı yayın, IGTV ve video arama ile oldukça kalabalık bir hale gelen Instagram, dün yayına aldığı Hikayeler'den arınmış Keşfet sekmesiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Şirket her ne kadar Hikayeler'in Keşfet sekmesine geri döneceğini ifade etse de, özellikleri güncel tutmak adına bu adımı atmış olması mümkün.

Bu arada Instagram’ın yayına aldığı tüm bu özelliklerin kendisine uygulama içinde geçirilen vakit olarak geri döndüğünü söyleyebiliriz. SimilarWeb’in verilerine göre ortalama bir ABD kullanıcısı Eylül 2017’de Instagram’da günde 29 dakika geçirirken, şu anda günde 55 dakika geçiriyor. Bu da platformda Facebook’un daha fazla reklam göstermesini sağlıyor. Facebook’un 2012’de 1 milyar dolara aldığı  Instagram’ın 100 milyar dolar değerine ulaşan bir madene dönüşmesi, şimdiye kadar Hikayeleri kopyalamak dahil olmak üzere atılan adımların yerinde olduğunu gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.