Google'ın yeni iç iletişim önergesi: Kişilere lakap takmak tolere edilemez

Google'ın yeni iç iletişim önergesi: Kişilere lakap takmak tolere edilemez

Teknoloji şirketi Google, dünyanın en iyi iş verenleri arasında yer alsa da şirket son yıllarda yaşanan talihsiz olaylarla gündemdeydi. Google içinde cinsel, din, politik nedenlerden dolayı yapılan ayrımcılık iddiaları 2015 yılında eski bir çalışanın Google'a karşı açtığı davada patlak vermişti.

Yine geçtiğimiz yıl teknoloji devinde yazılım mühendisi olarak çalışan James Damore isimli bir çalışanın biyolojik farklılıklar nedeni ile kadınların teknoloji alanında ve üst düzey pozisyonlarda daha az yer almasının normal olduğunu paylaşması büyük tartışmalara neden olmuştu.

Bu talihsiz olayların ardından şirket içinde bir takım düzenlemelerin getirilmesi gerektiğini farkeden Google, iç iletişime yönelik yeni bir yönerge yayınladı.vBusiness Insider'da yer alan bilgilere göre, şirket çalışanlarının hem dijital hem de bire bir ilişkilerde   saygı çerçevesinde kalmaları isteniyor. Buna göre çalışanlar iç iletişimin dijital platformlarında da aldıkları tutum ve davranışlardan sorumlular. Şirket, çalışanlarına, dijital ortamda kötü davranış sergilemeleri durumunda disiplin cezası alma hatta işten atılabileceğini söyleyen yeni yönergeyi yayınladı.

Google, bir Twitter kullanıcısının konuya yönelik attığı bir tweete yanıt olarak yukarıdaki bilgileri paylaştı. Google'ın bir kısmını paylaştığı topluluk yönergesinde şirket değerlerine sahip çıkmak, kişiler arası iletişimde saygılı olmak gibi kuralların yer aldığına şahit oluyoruz. Özellikle kişilere ya da gruplara lakap takma, trolleme ve karalama tavırların sergilenmesinin kesinlikle tolere edilmeyeceği belirtiliyor.

Google, bugüne kadar tartışmaya açık bir şirket kültürünü de benimsemişti. Yeni düzenlemelerin ifade özgürlüğü ve geleneksel olmayan düşünceyi teşvik etme konusunda nasıl pozisyonlanacağı şimdiden merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.