2014 yılında kurulan yerli girişim Zeplin, 2015 yılında dünyanın en popüler girişim hızlandırıcı programlarından Y Combinator'a dahil olmuş ve birkaç ay içerisinde 1,2 milyon dolar yatırım almıştı. Aradan geçen yıllarda hiç durmadan gelişmeye devam eden Zeplin, hem ekip hem de kullanıcı sayısı (1.5 milyondan fazla kullanıcı) bakımından büyümeye devam etti ve Zeplin 2.0 ile karşımıza çıktı.
Bilmeyenler için Zeplin, arayüz tasarımcıları ve yazılımcılar arasındaki köprü olarak konumlanan bir araç diyebiliriz. Bu aracı kullanarak ekipler projelerini çok daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde hayata geçirebiliyor ve olası iletişim kesintilerinin önüne geçebiliyor.
Yenilenen Zeplin'in en yeni özelliği bileşenler (Components), adını verdikleri ve tüm ekibin aynı tasarım dilini konuşabilmesini sağlayan bir özellik. Zeplin üzerinde arayüz tasarımcıları ve yazılımcılar oldukça güzel çalışabiliyorlar fakat pazarlama ekibini bunun dışında bırakmak pek doğru olmaz.
Başarılı şirketlerin tamamı aynı deneyimi bütün platformlarda sunmaya çalıştığı ve özellikle tasarımın bu anlamda çok önemli olduğunu biliyoruz. Eğer her platformda aynı tasarım dilini kullanmaya çalışıyorsanız pazarlama ekibinizin de tasarım ekibi ile iletişiminin çok daha iyi olması gerekiyor. Aynı butonu, aynı font ailesini kullanmak ve güncellemelerden anında haberdar olmak için Zeplin'in yeni özelliği oldukça faydalı olacaktır.
Zeplin 2.0'ın tek özelliği tabii ki bileşenler değil. Önemli yeniliklerden biri de öğeleri yeniden adlandırma özelliği. Zeplin ekibinin dışardan gelen talepler doğrultusunda eklediği bu özellik sayesinde artık öğeleri dışarı aktarmadan önce sağ panelden yeniden adlandırabileceksiniz.
Proje ekranında tam ve mobil görünümleri görebilme, notlar arasında filtreleme (sadece sizi mention eden notları görmek veya belli bir rengin atandığı notları görebilmek gibi), birden fazla asetin seçilip birden indirilmesi ve projeler için açıklamalar eklemek gibi bir çok yenilenen özellik Zeplin 2.0'da kullanıcıları bekliyor.
Zeplin 2.0'a yönelik yazılan blog yazısını okuyarak daha fazla detaya sahip olabilirsiniz. Türkiye'den çıkmış ve böylesine başarılı olmuş bir uygulamayı denemek isterseniz ücretsiz paketi deneyebilir ve daha sonra ekibinizin hayatını kolaylaştırmak için diğer paketleri inceleyebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap