Y Combinator'a seçilen yerli girişim Zeplin 1,2 milyon dolar yatırım aldı

Y Combinator'a seçilen yerli girişim Zeplin 1,2 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz aylarda Y Combinator'a kabul edildiğini sizlerle paylaştığımız Zeplin, bugün 1,2 milyon dolar değerinde yatırım aldığını duyurdu.

Zeplin 10 farklı melek yatırımcıdan toplamda 1,2 milyon dolar değerinde yatırım alırken Twitter ve Twitch yatırımcısı Mike Maples, Airbnb ve Pinterest yatırımcısı Elad Gil ve son olarak Wuufoo kurucu ortağı Kevin Hale dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

Diğer yandan girişimin kurucu ortaklarıyla konuştuğumuzda yatırımın öncelikli olarak ekibi büyütmek için kullanılacağını öğrendik.

Zeplin 86 bin kullanıcıya ulaştı

Yüzde 17'si haftalık olarak aktif olmak üzere 86 bin kullanıcıya ulaşan Zeplin; en kısa tanımıyla arayüz tasarımcılarıyla yazılım geliştiriciler arasında bir köprü oluşturuyor ve yazılım süreçlerinin daha hızlı ve verimli bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor. Şimdilik yalnızca Sketch ile entegre olabilen Zeplin'de sadece Ekim ayında 320 binden fazla ekranın arayüz tasarımı yazılım geliştiricilerle paylaşılmış.

dashboard

Kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre şu an için yanlızca Sketch'i destekleyen Zeplin, 2016'nın birinci çeyreğinde Photoshop desteğini de ürüne eklemek istiyor. Zeplin ekibi bir yanda da Sketch kullanıcılarının geri bildirimleri doğrultusunda ürünlerini geliştirmeye devam ediyor.

"Y Combinator ile metriklerimizi daha iyi oturttuk"

Kurucu ortaklardan Pelin Kenez'in Zeplin'in Y Combinator günlerine dair görüşleriyse şu şekilde: "Y Combinator kesinlikle hem hız hem vizyon anlamında bize çok faydalı oldu, metriklerimizi daha iyi oturttuk. YC genel olarak iyi ürüne ve kullanıcılara odaklanmanızı istiyor, biz de o yoldan devam ediyoruz şu anda. Bunun dışında YC network'ü kesinlikle çok iyi, herkes birbirine en iyi şekilde yardım etmeye çalışıyor."

Yazının başında da belirttiğimiz gibi yatırım sonrasında öncelikle ekibi büyütmeyi planlayan Zeplin, bugünden sonra hem İstanbul hem de San Francisco'da çalışmalarına devam edecekmiş. Zeplin'le ilgili gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.tzeplin

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.