Facebook çeviri önerileri Messenger'da yerini aldı

Facebook çeviri önerileri Messenger'da yerini aldı

Mayıs ayında düzenlediği F8 konferansında Messenger'a çeviri özelliği geleceğini duyuran Facebook, bu hafta Messenger'ın çeviri önerileri özelliğini ABD ve Meksika'daki kullanıcılara açtı. Şimdilik İngilizce ve İspanyolca dilleri arasında çeviri yapan Messenger, bu özellik için kapatılan sanal asistan uygulaması M'den destek aldı.

Messenger uygulaması üzerinde kullanılabilen çeviri özelliği, kullanıcılar uygulamada kullandıkları dilden farklı dilde bir mesaj aldığında devreye giriyor. Farklı dilde atılan mesajla birlikte Messenger, kulanıcılara bu mesajı çevirmeyi teklif ediyor. Eğer kullanıcılar bu teklifi kabul ederse, mesaj hali hazırda kullanılan dile çevriliyor.

Bu arada kullanıcıların istediği zaman bu özelliği kapatabileceğini de belirtelim. Aynı şekilde bu özelliği devre dışı bırakan kullanıcıların ihtiyaç halinde özelliği tekrar aktif hale getirmesi de mümkün.

Facebook bu özelliği diğer dillerde aktif hale getirmeyi planlıyor. Bu durumda ister istemez akıllara yıl sonuna kadar 30'dan fazla dili destekleyecek olan Google Asistan'ın çeviri özellikleri ve Google’ın gerçek zamanlı çeviri yapan kulaklığı Pixel Buds geliyor. Bakalım Facebook Messenger'ın çevriri özelliğini ilerleyen zamanlarda farklı platformlarda da test edecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.