Instagram IGTV'ye detaylı bakış

Dün aynı günün ilerleyen saatlerinde Instagram’ın uzun süredir konuşulan video platformu IGTV'yi piyasaya süreceğini aktarmıştık. Instagram, dün yeni mobil video uygulaması IGTV’yi tüm dünyada kullanıma sundu. Artık kullanıcılar, Instagram’ın içinde yer alan IGTV uygulamasıyla süresi 1 saate kadar çıkabilen dikey videolar izleyebilecek.

Dün aynı zamanda 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklayan Instagram, IGTV ile diğer platformlardan farklı olarak yeni bir mobil video deneyimi sunmayı amaçlıyor. IGTV'nin mobil öncelikli olduğunu belirten şirket, kullanım kolaylığına ve kaliteli içeriklere de önem veriyor.

Bu noktada IGTV'yi  tasarlarken insanların mobil kullanım alışkanlıklarını dikkate alan Instagram'ın, tam ekran ve dikey videolar için tasarladığını hatırlatalım. Aynı zamanda kullanıcılar uygulamaya girdiğinde, videolar otomatik olarak oynatmaya başladığı için herhangi bir  arama yapmayı da gerektirmiyor. Instagram'ın IGTV kapsamında içerik üreticilerle iş birliği yapmasına da yazılarımızda sıkça yer verdik. IGTV Instagram ağı üzerinde kurulduğu için, bu platformdaki kanallar da Instagram’daki içerik üreticiler olarak konumlandı. Dolayısıyla kullanıcılar halihazırda takip ettikleri hesapların videolarını izleyebiliyor ve yeni videoları kolayca keşfedebiliyor.

Dünden itibaren tüm dünyaya sunulan IGTV’de aktif olan kanallar arasında Lele Pons (@lelepons), Tyler Blevins (@ninja), Susie Shu (@susiemeoww), Kim Kardashian West (@kimkardashian), Kevin Hart (@kevinhart4real), Virgil Abloh (@virgilabloh) ve Chris Hemsworth (@chrishemsworth) yer alıyor.

It's a big day for Instagram. We're launching IGTV -- a new app designed for watching and creating video on your phone. The experience is native to mobile, with full-screen vertical videos, and the videos can be longer, not just short clips. It's built on Instagram, so you're already connected with your friends and favorite Instagram stars from the start. We also announced today that Instagram has reached 1 billion people. There are few products this widely used -- congrats Kevin, team, and the whole community who use Instagram every day to inspire, educate and entertain each other. I'm excited to see the new ways all of you will use IGTV.

Gepostet von Mark Zuckerberg am Mittwoch, 20. Juni 2018

Bu arada Mark Zuckerberg'in de IGTV'yi Facebook'ta paylaşarak Instagram'ın CEO'su Kevin Systrom'u ve ekibini tebrik ettiğini belirletim. Görünen o ki; IGTV Zuckerberg için oldukça değerli. Son zamanlarda Facebook'un video ve Influencer özelindeki çalışmalarını düşündüğümüzde şirketin sahip olduğu tüm araçlarda yeni bir politikayı benimseyebileceğini de söyleyebiliriz.

Watch tarafında yayıncılar ile içerik anlaşmasına yönelen Facebook, dün Influencer marketing arama motoru Brand Collabs'i de duyurarak Influencer odağındaki yeni gelir modellerini tanıttı. 1 milyar kullanıcıya ve yüksek etkileşim oranına sahip Instagram, YouTube ve Twitch gibi video platformlarla yürütülen rekabette Facebook'un en güçlü silahı olabilir.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.