Fortnite, iOS platformunda 90 günde 100 milyon dolar kazandı

Fortnite, iOS platformunda 90 günde 100 milyon dolar kazandı

Geçtiğimiz Nisan ayında yapımcısı Epic Games'e 296 milyon dolar kazandıran Fortnite, E3 2018 kapsamında Nintendo Switch konsolu için sunulmuş ve 24 saat içinde 2 milyondan fazla indirilmeye ulaşmıştı. Mart ayının ortasında iOS platformu için de sunulan Fortnite, Sensor Tower'ın paylaştığı verilere göre önemli bir başarı elde etti.

Sensor Tower'ın raporuna göre iOS platformundan 90 gün içinde 100 milyon dolar gelir elde etmeyi başaran Fortnite, tıpkı diğer platformlarda da olduğu gibi iOS için de ücretsiz olarak sunulmuştu. Oyunun şu an için sadece iOS için mevcut olduğunu önümüzdeki aylarda ise Android için de kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

Kısa zaman içinde tüm oyun dünyasının en popüler yapımlarından biri haline gelen Fortnite, iOS platformunun haricinde PC, Xbox One, PlayStation 4 ve Nintendo Switch için de ücretsiz olarak mevcut durumda. Oyun içi satın almalar sayesinde böylesine büyük bir gelir elde eden Epic Games, sadece yayınladığı 4. sezon içeriği ile geçtiğimiz Mayıs ayında 50 milyon dolar gelir elde etti.

Clash Royale ve Pokémon Go'nun arkasında

Sadece 90 gün içinde 100 milyon dolar gelir barajını aşan Fortnite'ın en hızlı şekilde 100 milyon dolar gelir elde eden üçüncü oyun olduğunu da belirtelim. Supercell'in Clash Royale oyunu 51 gün içinde 100 milyon dolar gelir elde ederken, bir döneme damgasını vuran Pokémon Go 90 gün içinde 600 milyon dolar gelir elde etmeyi başarmıştı. Fortnite'ı ise 173 gün ile Knives Out ve 179 gün ile Honor of Kings oyunları takip ediyor. Dilerseniz Fortnite'ı iOS için ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.