Facebook'un “Influencer Marketing” arama motoru Brand Collabs yayında!

Facebook'un “Influencer Marketing” arama motoru Brand Collabs yayında!

İlk olarak Mayıs ayında incelediğimiz Facebook'un “Influencer Marketing” arama motoru, bugün Brand Collabs ismiyle piyasaya sürüldü. Brand Collabs Manager, daha önce de aktardığımız gibi reklam verenlerin, kanaat önderleriyle iletişime geçmesini sağlıyor. Reklam verenler bu araç sayesinde kanaat önderlerinin geçmiş çalışmalarının yanı sıra hayranlarının demografik niteliklerini, istatistiklerini de görebiliyor ve onlarla iletişime geçebiliyor.

İçerik üreticiler, Facebook Sayfaları ile portfolyolarını ilişkilendrierek yeni marka anlaşmalarına imza atabilecek. Markalar ise içerik üreticilerinin popüler oldukları ülkeleri ve hedef kitle istatistiklerini aratarak onları bulabilecek.  Hedef kitle istatistiklerinin, ilgi alanlarını, cinsiyeti, ilişki durumunu, önemli olayları ve mülk sahibi olma durumunu kapsadığını da belirtelim.

Facebook yaptığı Brand Collabs duyurusuyla birlikte bir çok farklı reklam modeli ve özelliği de tanıttı.

Ad Breaks: bir diğer adıyla mid-roll reklamlar, videonun ortasında beliriyor. Daha çok ABD'deki içerik üreticilerinin kullanımına sunulan bu reklam modeli, şimdilik sadık hayranlara sahip ve daha uzun ve orijinal içerik üretenlere sunuluyor. İçerik üreticiler bu reklam modeli üzerinden elde edilen gelirin yüzde 55'ine ortak oluyor.

Patreon-Style Subscriptions:  Hatırlarsanız daha önce Facebook'un Patreon'u klonladığından bahsetmiştik. Ismarlama modeli diyebileceğimiz bu gelir modeli, mid-roll'a oranla daha fazla içerik üreticiye açılıyor. Hayranlar, üreticilere bağışladıkları 4.99 dolar alarak karşılığında özel sahne arkası içeriklerine ve bir rozete kavuşuyorlar. Hayranlar ayrıca Facebook'un yeni kripto para birimi Stars sayesinde video üreticilerine bahşiş bırakabilecek.

Top Fan Badges: İçerik üreticilerinin kendileriyle en fazla etkileşime giren hayranları,bu rozet ile öne çıkacak. Mart'ta gerçekleşen testlerin olumlu sonuç vermesiyle şirket, bu özelliği yaygınlaştırmaya karar verdi.

Rights Manager: İçerik sahiplerinin videolarını yüklediği bu platform sayesinde, Facebook videoların başkaları tarafından yüklenmesine müsade etmiyor. Önceleri yayıncılara açılan bu özellik artık içerik üreticiler tarafından da kullanılabiliyor.

Yakın zamanda içerik üreticilere odaklanan IGTV ile gündeme gelen Instagram'ın ise Brand Collabs'e dahil olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak Facebook’un, etkileşim oranıyla işletmelerin gözdesi olan Instagram’ı da bu araca dahil etmesi söz konusu olabilir. Üstelik şirketin, diğer sosyal ağları kapsayan bir sisteme geçiş yapmak için sektördeki  Hypr, Whalar, Fohr Card, Tap Influence ve Creator IQ gibi kanaat önderi arama motorlarını satın alması da olası. Kanaat önderi gönderilerinin 2017 yılında ikiye katlandığını düşündüğümüzde, Facebook’un yeni gelir modelinin oldukça işe yarayacağını da söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.