Facebook kendi kripto para birimini mi çıkartıyor?

Facebook kendi kripto para birimini mi çıkartıyor?

Facebook’un kendi kripto para birimini çıkartacağı söylentileri, özellikle video haber sitesi Cheddar’ın, Facebook’tan isim vermek istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberinden sonra git gide artmaya başladı.

Olası geliştirilecek Facebook kripto para birimi, kullanıcıların platform üzerinden birbirleri ile yapacakları alışverişlerde, devletlerin para birimleri ve ödeme sistemleri yerine, daha rahat kullanabilecekleri bir yapı olacaktır.

Facebook’un blockchain takımının neler yapacağı belirgin olmasa bile, takımın başındaki isim, Messenger eski patronu David Marcus’un, geçmişte PayPal’ın yöneticiliğini yapmış olduğu ve günümüzde de CoinBase kripto para borsasının yönetim kurulunda olduğu göz önüne alınırsa, platformun kullanıcılarının, Facebook Marketplace üzerinden uluslararası alışverişlerine kolaylık getirmek amacı taşıdığı açık.

Fortune dergisinin ulaştığı bir Facebook sözcüsünün verdiği bilgilere göre takımın amacı, blockchain teknolojinin gücünün getireceği avantajları araştırmak.

Öte yandan, geçtiğimiz Cuma günü IBM’in blockchain ekibinin başındaki isim Bridget van Kralingen’in; blockchain teknolojisinin Facebook’ta son dönemde yaşanan veri sızıntısı gibi problemlerle baş etmede şirkete büyük yardımı dokunacağını söylemesi de Facebook’un blockchain teknolojisini acaba veri güvenliği ve paylaşım izinleri üzerinde mi kullanacak sorusunu gündeme getirdi.

Van Kralingen, blockchain teknolojisinin, verinin nasıl kullanıldığı ve reklam hizmetleri aracılığı ile nasıl kişiselleştirildiğini anlayabilmek için ve aynı zamanda gizlilik konusunda da yararlı olabilecek bir teknoloji olduğunu belirtti. Blockchain teknolojisinin özellikle yaşadıkları(Facebook) iş modeli zorlukları ile uyuşan bir teknoloji olduğunu da anlatan van Kralingen, Facebook’un bu teknolojiyi ciddiye almakta sonuna kadar haklı olduğunu söyledi.

Facebook’ta yeni kurulan takımın blockchain teknolojisini ne amaçla kullanacağı şimdilik açık olmasa da, hem veri güvenliği hem de çevrim için ticaret son dönemde Facebook’un gündeminde olan konular. Ne mutlu ki araştırmaya başladıkları teknoloji bu iki durumun getirdiği sorunlara çare olabilecek özelliklere sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.