Yapay zekaya odaklanan ve chatbot çözümleri sunan Cbot.ai, San Francisco merkezli yerli bir girişim. Mete Aktaş tarafından kurulan Turkgen firmasının bir çözümü olan Cbot.ai, kurumlara özel yapay zekaya dayalı çözümler sunuyor ve müşterilerine daha iyi bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.
Merkezi San Francisco'da olsa da ekibinin büyük bölümü Türkiye'de olan Cbot.ai, toplamda 10 kişilik bir takıma sahip. Hem Türkiye hem de yurt dışındaki global şirketlere yapay zeka tabanlı chatbot hizmeti sunan girişim, 3 farklı patente de sahip durumda.
2 yıldır geliştiriliyor
Makine öğrenmesi, doğal dil işleme, arayüz bağlama ve içerik motoru olmak üzere 4 farklı bileşenden oluşan Cbot.ai, yapay zekayı gerçek anlamda kullanabilen, kullanıcı deneyiminde bunu hissettirebilen gelişmiş bir teknolojiye sahip. Bu teknolojinin yarattığı chatbot ise müşteri sorularına yüksek doğruluk oranı ile gerçek zamanlı yanıtlar verebiliyor. Cbot.ai'ın yaklaşık 2 yıldır geliştirildiğini de ekleyelim.
Finansal hizmetler başta olmak üzere, sağlık, e-ticaret ve müşteri hizmetleri gibi sektörlere odaklanan Cbot.ai, kurumlara veri analizi imkanları oluşturmaları için de katkı sağlıyor. Cbot.ai için en önemli sektörün bankacılık ve finans sektörü olduğunu da ekleyelim.
Bankalar için geliştirilen “sıkça sorulan sorular botu”, bankacılık soruları ile eğitilmiş sektöre özel bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Cbot.ai sayesinde müşteriler karşılarında gerçek bir müşteri temsilcisi varmış gibi sohbet ederek sorularına yanıt bulabiliyor, hatta günlük işlemlerini yapabiliyor.
1700 farklı soruyu tanıyabiliyor
Geçtiğimiz yıl Türkiye İş Bankası için yapay zeka destekli, metin tabanlı bir chatbot olan “İş Bankası’na Sor”u geliştiren girişim, isbank.com.tr ve Facebook üzerinden hizmet veren “İş Bankası’na Sor” ile müşteri sorularına en hızlı şekilde, gerçek zamanlı yanıtlar veriyor.
1700 farklı içerikli soruyu tanıyabilen “İş Bankası’na Sor” Türkiye’nin en önemli yapay zeka tabanlı bankacılık botlarının başında yer alıyor. 2017 yılında Amazon için bir cilt bakımı chatbotu da geliştiren girişim e-ticaret alanında da yüksek yapay zekalı botlar arasında yer almayı başardı.
Hem ülkemizde hem de yurt dışında rakiplere sahip olan Cbot.ai, özellikle hazır bir altyapı kullanmak yerine kendi teknolojisini geliştirmesi ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan Cbot.ai, lisans satışı ve transaction olmak üzere iki farklı gelir modeline sahip.
Başta bankacılık ve finansal hizmetler olmak üzere odaklandıkları sektörlerde, hem yurt içinde hem de global ölçekte işler yapmak isteyen girişim, önümüzdeki dönemde yapay zekanın metin anlamlandırma alanındaki sınırlarını zorlayan yeni chatbotlarıyla karşımıza çıkabilir.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap