ABD'de göçmenlerin 2016'da kurduğu teknoloji girişimleri 33 bin kişilik istihdam yarattı

ABD'de göçmenlerin 2016'da kurduğu teknoloji girişimleri 33 bin kişilik istihdam yarattı

Homeland Security Departmanı'nın geçtiğimiz günlerde sunduğu, ABD'deki milyar dolarlık şirketlerin yabancı kurucularının, iki buçuk yıl boyunca ülkede kalmalarına izin veren ve Obama döneminde çıkarılan kanunun kaldırılmasına yönelik tasarı, şu anda ABD'nin gündem maddelerinden biri oldu.

ABD'nin yeni yönetimi, sıkı kurallar içeren göçmenlik yasalarını desteklemesiyle biliniyor. Bu bağlamda, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında kaldırılması planlanan kanunun akıbeti de Mart 2018'e ertelenmişti. Bu tasarı, birçok kişinin tepkisini çekerken araştırma şirketleri de bu konuyla ilgili istatistikleri açıkladı. Statista'nın yaptığı araştırmaya göre göçmenler, girişim ​​sahnesinin önemli bir parçası oldu.

Her girişim ortalama 760 kişiye iş imkanı sağladı

2016'da milyarlarca dolarlık girişimlerin yarısından fazlasının kurulmasında etkili olan yabancı girişimciler, 33 binden fazla kişi için de iş imkanı sağlamış oldu.

Statista'nın milyar dolar değerlemeli girişimler grafiğini incelediğimizde, Hindistan'ın 14 girişimci ile başı çektiğini görüyoruz. Onu, 8'er girişimci ile Kanada ve Birleşik Krallık, 7 girişimci ile İsrail, 4 girişimci ile Almanya, 3'er girişimci ile Çin ve Fransa, 2 girişimci ile İrlanda izliyor. Grafiğe göre, diğer ülkelerden gelip ABD'de milyar dolarlık girişimlerin kurulmasını sağlayan 12 girişimci bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.