Google, App Maker aracını tüm G Suite kullanıcılarına açtı

Google, App Maker aracını tüm G Suite kullanıcılarına açtı

Google'ın yaklaşık 1.5 yıl önce duyurduğu ve arada geçen zamana karşılık pek bir açıklama yapmadığı App Maker uygulaması herkesin erişimine açıldı. Temel olarak App Maker uygulaması, şirketlere iş akış sürecini hızlandırabilecek ve iş yapış şekillerini kolaylaştırabilecek uygulamalar geliştirmelerine imkan veren bir araç diyebiliriz. Her ne kadar  "sıfır kod" gibi bir iddiası olmasa da "daha az kod" gibi bir iddiası bulunuyor. Yani şirket içindeki herhangi bir kişi kendi iş sürecini kolaylaştırabilmek için bu araç üzerinden bir uygulama geliştirebilir ve dilerse tüm çalışanların kullanımına sunabilir.

G Suite Business, Enterprise ve Eğitim paketlerinden herhangi birine sahip herkes bu aracı artık kullanabiliyor. Genel olarak G Suite, Google'ın Cloud SQL veritabanı veya herhangi bir veritabanı ile entegre çalıştığı için ilk aşamada bu veritabanını bağlama işlemi biraz teknik bilgi gerektiriyor diyebiliriz. Sonrasında ise sürükle bırak mantığı ile bir çok geliştirme yapabilir ve hazır responsive temalar sayesinde masaüstü veya telefonunuzdan bu uygulamayı kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Google'ın 40 farklı hizmetine erişim imkanı sağlayan ve bu sayede süreç iyileştirecek uygulamalar geliştirmenize imkan veren App Maker uygulaması şu anda Salesforce gibi üçüncü parti uygulamalarla entegrasyon imkanı sağlamıyor. Tüm geliştiricilere yeni açılan bir araç olduğu için ilerleyen dönemlerde daha fazla işlevselliğin ekleneceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.