Bazı kullanıcılar Gmail'in akıllı önerilerinden şikayetçi

Bazı kullanıcılar Gmail'in akıllı önerilerinden şikayetçi

Geçtiğimiz aylarda tasarımı ve özellikleri yenilenen Gmail'in akıllı önerileri tüm kullanıcılar tarafından tamamen kabul görmüş değil. Gmail'in yeni özelliklerini devre dışı bırakılabilse de, kullanıcılar Gmail'in akıllı önerilerinden şikayetçi. Hatta öyle ki; bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar, Gmail'in akıllı önerileriyle ilgili serzenişlerini sosyal mecralarda paylaşamaya başladı bile.

Bu akıllı öneriler dahilinde, cevaplanmamış e-postaları kullanıcılara hatırlatılması da yer alıyor. Üzerinden zaman geçmesine rağmen cevaplanmayan e-postaları, gelen kutusunda en üst sıraya taşıyan Gmail, e-postaların cevaplanması gerektiğine dair bir metin de ekliyor. Turuncu renkteki bu metinde: "... gün önce alındı. Cevapla?"ibaresine yer veriyor.

Bu özellikle birlikte Gmail gelen e-postaların kronolojik sıralamasını bozarken, bir şeyleri ertelediğinizi ima ederek dikkatinizi de dağıtıyor. Bu anlamda Gmail, hali hazırda sosyal ağların bildirim bombardımanından kaçmak isteyen kullanıcılarını yeni bir bildirim ile huzursuz etmiş oluyor.

Özellikle son zamanlarda sosyal ağlardaki gönderilerin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerinden kurtulmaya çalışan kullanıcılar, gelen kutusunda da yeni bir bildirimin yarattığı olumsuz duyguyla mücadele etmek durumunda kalıyor. Sonuçta kimse e-postalarını kontrol ederken kendini suçlu ya da başarısız hissetmek istemez.

İşin ilginç yanı Google, bir yandan bu kullanıcı kitlesini düşünerek Android P'nin yeni paneline uygulamalar da dahil olmak üzere cihazda geçirdiğiniz vakti, telefonunuzun kilidini kaç kez açtığınızı ve ne kadar bildirim aldığınızı gösteren özellikler eklemişti.  Aynı zamanda uzaklaşmak istediğiniz her bir uygulama için ayrı ayrı zaman kısıtlamaları getirmenizi mümkün kılan Google'ın, Gmail'e bu tarz akıllı öneriler eklemesi şaşırtıcı.

Zira bu e-posta hatırlatması gerçekçi bir yaklaşıma sahip olsa da, kendini takip eden uygulama ve reklamlardan sıkılan kullanıcılara e-postalarının kontrolü kendilerinde değilmiş gibi hissettirebiliyor. Üstelik Gmail'in  akıllı önerileri devre dışı bırakma seçeneği sunmasının nedenlerinden biri de bazı kullanıcıların akıllı kategorileri, önemli e-postaların önceliklendirilmesini ve akıllı cevapları kullanmak istememesi. Açık konuşmak gerekirse genellikle e-postalarda en çok ihtiyaç duyulan akıllı özellik spam filtresi oluyor.

Aynı zamanda gelen kutusundaki kronolojik sıralamanın bir çok kullanıcı için oldukça değerli olduğunu belirtelim. Bunu uzun süredir Instagram'da kronolojik sıralama isteyen kullanıcılarla da ilişkilendirebiliriz. Yine de algoritmaya bağlı haber kaynağının etkileşim ve verimlilik açısından daha iyi sonuçlar doğurduğu yadsınamaz. Bu noktada Google'ın bazı testler yaparak Gmal'in katkısıyla daha fazla e-posta yanıtlayarak verimli olacağınız sonucuna varmış olması da ihtimal dahilinde. 

Buna rağmen bu özelliği devre dışı bırakmak isterseniz, ayarlar kısmından Otomatik hatırlatıcılar başlığı altında yer alan "Yanıtlanacak e-postalar için öneri göster" ve "Takip edilecek e-postalar için öneri göster" seçeneklerinin yanındaki tikleri kaldırmanız yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.