Cosa'dan Amazon Alexa entegrasyonu

Ev sıcaklığını hem akıllı telefonlar üzerinden hem de internete gerek duymadan termostatın dokunmatik ekranı üzerinden kolaylıkla kontrol edilmesini sağlayan Cosa, geçtiğimiz Şubat ayında yeni nesil ürünü ile karşımıza çıkmıştı. Bugün ise önemli bir iş birliğini duyuran şirket, Amazon Alexa ile entegre bir şekilde çalışamaya başlıyor.

Amazon'un akıllı asistanı olan Alexa ile yapılan entegrasyon sonucunda Cosa, Alexa aracılığıyla yönlendirilebilecek. Kısacası Cosa kullanıcıları Amazon Alexa üzerinden Cosa akıllı oda termostatlarına ses ile komut verip, kullanabilecekler.

Alexa ile sesle kontrol

Kullanıcıların Amazon Alexa üzerinden yönetebilecekleri özellikler arasında “Evin mevcut sıcaklığını öğrenme, Cosa çalışma modlarının hedef sıcaklıklarını belirleme, Ev sıcaklığını istenilen miktarda arttırma ya da azaltma, Cosa ısıtma/soğutma modları arasında geçiş yapma” gibi özellikler bulunuyor.

Örneğin, Amazon Alexa kullanan bir Cosa sahibi “Alexa, make Cosa cooler.” diye söze girerek Cosa’nın evi serinletmesini isteyebilecek ya da “Alexa, set Cosa to 20.” diyerek ev sıcaklıklarını istenilen seviyeye ayarlayabilecek.

Cosa kurucu ortağı Cem Gül konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Amazon Alexa Smart Home entegrasyonunun Cosa için sadece başlangıç olduğunu ve şu anda Amazon Alexa üzerinden çalışabilecek özelleştirilmiş komutlar üzerinde de çalıştıklarını dile getirdi. Son olarak Cosa'nın gelecekte Apple Home Kit ve Google Home ile entegre bir şekilde çalışacağını da ekleyelim.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.