Instagram, Hikayeler için yeni repost özelliğini duyurdu

Instagram, Hikayeler için yeni repost özelliğini duyurdu

Instagram, dün yaptığı bir güncelleme ile hikayelere yeni bir paylaşım modeli getirdi. Şirketin @mention Sharing ismini verdiği bu özellik sayesinde artık Instagram'da bahsedildiğiniz Hikayeleri, kendi hikayenizde de paylaşabileceksiniz. Böylece arkadaşlarınız Hikayeler'inde sizin fotoğrafınızı paylaştığında, bunu kendi Hikayenizde paylaşmak için ekran görüntüsü alma günleri kaldı.

Yeni @mention Sharing özelliği birinin Hikaye'sinde sizden bahsetmesi halinde, Hikayede kullanılan Fotoğrafı ya da video içeriğini kendi Hikayenize ekleyerek anlık olarak paylaşmanızı sağlıyor. Aynı şekilde Hikayenizde bir başkasından bahsettiğinizde ise bu konuda küçük bir pop-up ile karşılaşıyorsunuz. Bu pop-up'ta “Bahsedilen kullanıcılar bu Hikayeyi 24 saatliğine paylaşabilir" yazıyor.

Bahsedilen kişinin şimdiye kadar olduğu gibi özel mesajla bilgilendirildiğini belirtelim. Ancak kullanıcılar @mention Sharing kapsamında diğer bahsedilme durumlarından farklı olarak “Bunu Hikayene ekle" linkini de alıyorlar. Bu noktada kullanıcılar, Hikaye'ye bu linke basarak Hikaye'yi görüntüleyebiliyor ve paylaşmadan önce metin ve çıkartmalar ekleyebiliyor. Paylaşılan Hikaye'de içeriği ilk etapta paylaşan kullanıcının adının yer aldığını da belirtelim Kullanıcı adına basıldığında ise o kişinin profilinin ziyaret edilmesi de mümkün.

Bu arada bu güncellemenin sadece herkese açık hesaplarda geçerli olduğunu belirtmekte fayda var. Şimdiye kadar sosyal ağlar arasında etkileşim oranıyla dikkat çeken Instagram, görünen o ki bu etkileşimi devam ettirmek için yeni paylaşım türlerini ve özellikleri piyasaya sürmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.