Instagram, kişileri "sessize alma" özelliğini yayına aldı

Instagram, kişileri

Birçok sosyal ağda şu anda var olan "sessize alma  - mute" yani bir kişiyi takipten çıkarmadan paylaşımlarını görmeme özelliği Instagram'a da geldi. Artık takipten çıkarmak istemediğiniz ama içeriklerini de görmek istemediğiniz birinin paylaşımlarını, hikayelerini veya ikisini birden sessize alabiliyorsunuz. Böylece sürekli olarak karşınıza çıkmamış oluyor ve ana akışınız daha özel bir alana dönüşmüş oluyor.

Herhangi bir paylaşımda veya profilde üç nokta ikonuna tıklayarak paylaşımları, hikayeleri veya ikisini birden sessize alabiliyorsunuz. Ayrıca hikayelerde sessize almak isterseniz hikayeler alanında yuvarlak alana basılı tutup işlemi yapabiliyorsunuz. Bunu yaptığınız zaman sessize aldığınız kişilerin profiline girip paylaşımlarını görmeye devam edebiliyorsunuz, etiketlenmeniz veya bir yorumda sizden söz edilmesi durumunda da bildirim ayarlarınız doğrultusunda bildirim almaya devam edebilirsiniz.

Birçok kişinin bu özelliği kullanmasındaki nedenlerin başında sessize aldıkları kişilerin üzülmesini istememeleri (evet, akrabalardan ve o ilginç arkadaşlardan söz ediyorum). Bir diğer önemli neden ise eğer birini bloklarsanız bu kişi bundan haberdar olabildiği için size farklı şekillerde dönüşü olabiliyor. Fakat sessize alırsanız her şey çok daha kolay olabiliyor. Açık söylemek gerekirse uzun zamandır beklediğim bir özellikti.

Instagram ana akışının nasıl çalıştığına dair daha güncelleme yayınlamıştı geçtiğimiz aylarda ve bu özellik ile beraber akışınızı daha da kişiselleştirebilme imkanı sunuyor. Blog yazısında da söyledikleri gibi ana amaç Instagram akışını insanların paylaşım yapabildiği ve birbiriyle etkileşime geçebildiği en iyi yer haline getirmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.